Winst en verlies voor Scherpenzeelse tafeltennissers

Scherpenzeel - T.V.S. 1 boekt overwinning en speelt gelijk in speelronde vijf en zes.

Rond het afgelopen weekend stonden er voor T.V.S. 1 weer twee wedstrijden op het programma. Op vrijdag was in Soest de nr. 4 Shot de tegenstander en die wedstrijd werd vrij eenvoudig met 8-2 gewonnen mede doordat de tegenstander maar met 2 spelers uitkwam. Jan van de Beek won zijn beide partijen en Rein Schellingerhout en Edwin Vetkamp wonnen beiden eenmaal. Drie dagen later kwam in speelronde zes Gispen uit Culemborg op bezoek in “de Breehoek”, aangezien de eerste ontmoeting in een 7-3 overwinning was geëindigd kon het gelijkspel van deze wedstrijd als een lichte teleurstelling worden ervaren.

In de openingspartij ging Jan van de Beek goed van start door in vier games te winnen van John van Tuyl. Rein Schellingerhout had het een stuk lastiger tegen Martin Bonouvrie maar wist wel in de vijfde game de partij met 11/5 in zijn voordeel te beslissen. Edwin Vetkamp leed vervolgens een nederlaag door in vier games te verliezen van Andre de Beus. Door winst in het dubbel trokken de gasten de stand weer gelijk, want van de Beek en Schellingerhout verloren met 10/12, 11/7, 8/11 en 6/11.

Na de pauze zette Schellingerhout de thuisclub op voorsprong door in drie games te winnen van van Tuyl. Na de volgende partij kwamen de gasten weer op gelijke hoogte want van de Beek leed een nederlaag tegen de sterk spelende de Beus. Vetkamp zorgde voor een 4-3 voorsprong door met 11/8, 9/11, 11/8 en 13/11 te winnen van Bonouvrie. De eerste nederlaag van Schellingerhout, tegen de Beus, zorgde ervoor dat de gasten voor de derde keer terugkwamen tot een gelijke stand. Nadat Vetkamp, na twee moeizame games, toch in de derde game van Tuyl met 11/3 aan de kant zette was het aan van de Beek om in de slotpartij de overwinning veilig te stellen. Na een spannende partij waarin van de Beek nog wel een 2-0 achterstand wist weg te werken moest hij in de vijfde game capituleren en pakte Bonouvrie met 11/9 een verrassende overwinning waardoor de eindstand 5-5 werd.

In de zevende speelronde staat er weer een uitwedstrijd op het programma. Op Vrijdag 22 Maart is in Zeist hekkensluiter Z.T.T.V. de tegenstander, de eerste wedstrijd eindigde in een 9-1 overwinning.

Meer berichten