Martina staat hier in haar werkplek in de tuin, waar zij vaak bezig is aan de kleinere opdrachten van haar bedrijf Balloonsss. (Foto: Sanne Westerterp)
Martina staat hier in haar werkplek in de tuin, waar zij vaak bezig is aan de kleinere opdrachten van haar bedrijf Balloonsss. (Foto: Sanne Westerterp) (Foto: )

Balloonsss brengt sfeer op locatie

Door Sanne Westerterp

De estafette van Veenendaal

In september startte Martina Hidding haar eigen bedrijfje genaamd Balloonsss. ,,De standaard domeinnamen waren al in gebruik en ik vind dit met het passende 'sss' geluidje van leeglopende ballonnen wel geinig," verklaart Martina. Balloonsss verzorgt bij elke gelegenheid passende ballondecoratie. Aan de hand van de wensen van de klant maakt Martina de locatie extra feestelijk en sfeervol.

VEENENDAAL- De 45-jarige Martina is moeder van drie; Chloé, Sophie en Philip. Nu haar kinderen wat groter zijn en dus meer zelf ondernemen, is er voor Martina meer ruimte ontstaan om zich verder te ontwikkelen. Enthousiast gemaakt door een vriendin voor het ballonnen vak, startte zij daarom een half jaar geleden haar eigen onderneming. ,,Ik werk nog steeds drie dagen in de marketing en sales bij thuiswinkel.org. Deze achtergrond komt mij heel goed van pas bij Balloonsss. Als mijn eigen bedrijf deze groei doorzet kan ik me in de toekomst misschien volop met Balloonsss bezig houden, want qua aanvragen heb ik niks te klagen!"
Het creatieve deel van haar werk vind Martina enorm leuk. ,,Het is gaaf om te zien wat je met verschillende soorten, kleuren en vormen ballonnen kan neerzetten in bijvoorbeeld ballonnenbogen, pilaren en slingers. Ik vind het een mooie uitdaging om voor het budget van iedere klant een super gevoel te creëren op de feest locatie. Ik bied natuurlijk een heel vrolijk product, wat voor veel aanspraak zorgt en ook dat deel maakt me blij."

Het centrum tijdens Valentijn
De opdrachten die Martina krijgt zijn enorm uiteenlopend, van jaarbeurzen en partijen van bedrijven, tot babyshowers en verjaarspartijen van consumenten. Martina kijkt nog steeds enthousiast terug op de opdracht van de Veenendaalse winkeliersvereniging, die ze ruim een maand geleden voor Valentijn mocht verzorgen. ,,Ik mocht in het centrum alle pilaren versieren. Dat was een gave klus! Ik kreeg in de Scheepjeshof, de Hoofdstraat en de Corridor een leegstaand pand toegewezen waar ik de pilaren kon gaan maken. Op elke locatie wilden ze er 25 hebben, nou dat kostte best wat tijd. Maar super gaaf om vervolgens op Valentijn in het dorp te lopen en 'mijn' decoratie te zien!"
Martina woont zo goed als haar hele leven in Veenendaal. Haar man kwam van elders, maar kreeg weinig keus als het aankwam op de locatie van samenwonen. ,,Hier heb je alles. En gelukkig heeft mijn man inmiddels ook een sociaal netwerk opgebouwd hier," vertelt Martina lachend.
Als Martina uit eten gaat, bezoekt ze graag Zeldzaam en de pizzeria Valentino. Maar ook nieuwe restaurants uitproberen vindt ze leuk. Bite en Tres Tapas vielen tot dusverre op in positieve zin.

De Ronde Tafel
Martina's man was lid van de Ronde Tafel, waar hij net als ieder ander met 40 jaar afscheid van moest nemen. De Ronde Tafel is er voor mannen die onderlinge vriendschap belangrijk vinden en zich willen blijven ontwikkelen. Vanuit de Ronde Tafel maakten Martina en haar man meerdere verre reizen, bijvoorbeeld naar Afrika en India in het kader van een landen uitwisselingsproject. ,,Dan werd je door de mensen daar op sleeptouw genomen door hun land heen; dat waren mooie ervaringen!" De laatste jaren gaat de familie Hidding graag naar Italië voor vakantie, waar het ook hard genieten is.

Sanne Westerterp
Meer berichten