The Ridge speelde aan de Kanaalweg 10 bij de familie Buddingh. (Foto: Gertjan van Capellen)
The Ridge speelde aan de Kanaalweg 10 bij de familie Buddingh. (Foto: Gertjan van Capellen) (Foto: )

Muzikaal genieten bij Theater bij de buren

Door Gertjan van Capellen

Veenendaal - Zondagmiddag 10 maart kon er dankzij de gastvrijheid van enthousiaste dorpsbewoners in maar liefst 28 huiskamers genoten worden van muzikale en creatieve optredens.

De optredens vonden tussen 13.00 en 15.30 uur plaats, drie maal een half uur. Na ieder optreden was een half uur ingeruimd voor het vertrek van het publiek en de aankomst van het volgende bezoek.
Sponsors van Theater bij de buren waren Albert Heijn, de gemeente Veenendaal, De Rijnpost, Peter Beurskens en Ned Egan. Theater bij de buren is een initiatief van kunstplatform Veenendaal.

De schrijver van dit verhaal koos voor twee optredens. Op het Varenmos 31 bij de familie Ploeg/Bakker trad 's Avonds Als Het Donker Wordt (SAHDW) op.
SAHDW speelt Engelstalige hits in een akoestisch jasje. Kenmerkend voor de band is de fraaie meerstemmige zang. Zo was Seven bridges road van de Eagles een juweeltje evenals Heart of gold van Neil Young en I wish you where here van Pink Floyd.

Feest van herkenning

De vijf van SAHDW begeleiden zichzelf daarbij op akoestische gitaren, mandoline, banjo, bas, percussie, mondharmonica en viool. Een feest van herkenning zowel voor jong als oud. (www.sahdw.nl)
Aan de Kanaalweg 10 was Diederik Buddingh de gastheer. Ook vorig jaar deed de familie Buddingh mee.
Hier was het ruim baan voor The Ridge. Ook zij brachten close harmony met een mix van west-coast, americana en pop.

Akoestische nummers

De ervaren muzikanten of zoals zij het zelf interpreteerden de bejaardenband met potentie, spelen akoestische nummers van onder andere Crosby, Stills and Nash, The Byrds en The Beatles. De band bestaat uit Cees van de Klift (zang/gitaar), Willy van Maurik (drums/zang), Guus van Maurik (bas/zang) en Arjan van Gestel (zang/gitaar).
Hier mocht gedanst worden, echter ontbrak de ruimte door de vele aanwezigen.

Meer berichten