Het team van MKB Accountants/VCV is super blij met de belangrijke zege in de sleutelwedstrijd tegen Sudosa. (Foto: Sanne Westerterp)
Het team van MKB Accountants/VCV is super blij met de belangrijke zege in de sleutelwedstrijd tegen Sudosa. (Foto: Sanne Westerterp) (Foto: )

VCV slaat toe op moment suprême

Door Sanne Westerterp

VCV door winst nog kans op behoud

Met nog vijf duels te gaan was het zaterdag alles of niets voor de volleyballers van MKB Accountants/VCV in de strijd tegen de hekkensluiter. VCV- dat voorlaatste staat in de topdivisie- moést dit duel winnen om uitzicht te houden op de tiende eindpositie (die garant staat voor behoud). Door een 3-0 zege is alles nog mogelijk voor de Veenendaalse formatie.

Veenendaal- Waar spanning de volleyballers van VCV dit seizoen vaak in de weg zat op belangrijke momenten, stond de ploeg zaterdagavond als een huis in de uitwedstrijd tegen Sudosa. Of zoals trainer Hans Seubring het verwoordde: ,,We hebben gewoon netjes gespeeld en Sudosa maakte meer fouten." De twee teams gingen in de eerste set tot de twaalf punten gelijk op; VCV kreeg lucht dankzij een goede serviceserie van Timo Terlouw en kon de set vervolgens rustig uitspelen. ,,We kwamen vervolgens eigenlijk nauwelijks onder druk. Onze passlijn stond erg goed en we hadden de overhand," zag Seubring.

Weer basis voor Vermeulen

De trainer koos ook deze partij om te starten met spelverdeler Sven Vermeulen, die tot voor twee duels geleden een vaste bankzitter was. ,,Hij heeft het de vorige wedstrijd echt goed gedaan en heeft zichzelf ook dit keer laten zien. Ik heb Sven dus de hele wedstrijd laten spelen."
Seubring is uiteraard erg blij dat zijn team deze sleutelwedstrijd naar zich toe trok. ,,Twee keer winst op rij, dat is goed voor het zelfvertrouwen. Daarbij zijn we nu op gelijke hoogte gekomen met nummer tien Tilburg, dat alleen nog een wedstrijd meer te spelen heeft. Maar we zetten wel weer druk op ze. Dit wordt een leuke eindfase; we spelen echt nog ergens voor."

Op tijd geleverd
Van aanvoerder Hugo Rijken straalde de blijdschap zaterdagavond af. ,,We hebben precies op tijd geleverd en de sfeer was na de wedstrijd euforisch. Het was echt feesten in de kantine en in het busje op de terugreis. En geloof me; winnen is het beste medicijn om positief verder te kunnen. Wij hebben weer alle vertrouwen in onze kansen op behoud in de topdivisie en gaan er met z'n allen voor."

Publiek opgeroepen voor zaterdag
VCV speelt aankomende zaterdagavond (16 maart) om 19.30 uur thuis tegen nummer twee ZVH. De ploeg roept alle geïnteresseerden op om hen aan te komen moedigen. ,,Want als alles klopt bij ons en we hebben het publiek achter ons, dan kunnen wij ook die wedstrijd punten pakken. Het wordt een zware pot, maar niets is onmogelijk," vindt Rijken. De toegang in sporthal West is gratis.

Sanne Westerterp
Meer berichten