Santa Run met ruim 200 kerstmannen

VEENENDAAL - De Veenendaal Rotary Santa Run heeft vrijdagavond meer dan tweehonderd lopers op de been gebracht. Burgemeester Wouter Kolff loste om 19.00 uur het startschot, waarna de kerstmannen in een lange sliert dwars door het centrum renden.

Voorafgaand aan de kerstmannenloop was er een fietsversierwedstrijd en een optreden van jazzdansvereniging Argos. Het evenement is ludiek. Het is een sfeervolle (hard)looptocht, waarbij deelnemers in kerstmanpak 2,5 kilometer afleggen voor het goede doel.

De Santa Run wordt georganiseerd door Rotary Club Veenendaal Regio in samenwerking met Rotaract Veenendaal.

Na een succesvolle start in 2014 werd de Santa Run dit jaar voor de derde keer het Veenendaalse gehouden.

En omdat het dit keer in de vroege avond plaatsvond, werd het een kleurrijk gebeurern.

Voorafgaand aan de run was er dit keer een optocht van versierde kerstfietsen

De dames van Flashdance zorgden voor de warming-up, zodat de lopers opgewarmd van start gingen.

Medaille

Via de Hoofdstraat, de Van Kreelpoort, het Kees Stipplein, de Hoogstraat en de Fluitersstraat bereikten de kerstmannen de finish, waar hen een medaille en veel gezelligheid op de Markt wachtte.

Kerstmannen van groot tot kllein deden mee aan de Santa Run. De oudste deelnemer was 75 jaar en de jongste kerstman legde de run af in een buggy.

Rolstoel

Ook reden er twee kerstmannen in een rolstoel mee. Uiteindelijk kwam Johan Pannekoek als snelste kerstman over de streep. Hij mocht, net als de snelste vrouw Daphne Schoeman, een beker in ontvangst nemen.

De beker voor de snelste jongen ging naar Tim Sijsing en snelste meisje was Tamar Keizer.

Zeer geslaagd

Rotaryclub Veenendaal Regio, die de Santa Run organiseerde, kijkt terug op een zeer geslaagd evenement, mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers en hoofdsponsors MKB Salarisadviseurs en NN Netherlands. Daarnaast kon de organisatie op steun rekenen van Sportservice Veenendaal, atletiekvereniging VAV en Theater de Lampegiet.

Veenendaal Verlicht

De Santa Run maakt deel uit van de actie Veenendaal Verlicht Veenendaal. Met de kerstboom op de Markt als symbolisch middelpunt wordt geld opgehaald voor het goede doel. Dit jaar komt de opbrengst ten goede aan eenzame medemensen, vluchtelingen en jongeren in de lokale Veenendaalse samenleving.

Wie de actie wil steunen, kan dat doen tot 6 januari en via de website:

veenendaalverlichtveenendaal.nl

Meer berichten