V.l.n.r. Projectleider Sjaak Doornekamp, stationsmanager Joost van Heeckeren, gedeputeerde Dennis Straat, wethouder Engbert Stroobosscher en verkeerskundige Roel Dobbelsteijn. (Foto: Rianne van den Heuvel, Fotostudio7)
V.l.n.r. Projectleider Sjaak Doornekamp, stationsmanager Joost van Heeckeren, gedeputeerde Dennis Straat, wethouder Engbert Stroobosscher en verkeerskundige Roel Dobbelsteijn. (Foto: Rianne van den Heuvel, Fotostudio7) (Foto: )

Vernieuwde fietsenstalling station Veenendaal-centrum officieel geopend

Veenendaal - Bezoek, warme chocolademelk en hartjeskoekjes. Het was donderdagochtend een warm onthaal voor reizigers die hun fiets stalden in de vernieuwde stalling van station Veenendaal-centrum. Enkele weken geleden werd de stalling opgeleverd, die door ProRail is uitgebreid met 125 plaatsen aan de Stationsplein-kant.

Gedeputeerde van Provincie Utrecht Dennis Straat zette samen met wethouder Engbert Stroobosscher en stationsmanager Joost van Heeckeren als openingshandeling een fiets in het rek. Wethouder Stroobosscher is blij met de vernieuwde fietsenstalling: "Deze stalling stond altijd overvol, waardoor er overlast ontstond voor de fietsparkeerders/reizigers, maar ook voor omwonenden. Nu is de stalling gedeeltelijk tweelaags gemaakt en het eenlaagse deel is uitgebreid met een extra rij. Ook zijn er 10 bromfietsparkeerplekken gemaakt, want die waren er ook nog niet aan deze kant. De fietsenstalling is nu weer veel toegankelijker en alles oogt weer fris".

Leuk gebaar

Het uitdelen van de warme chocomelk en koekjes wordt gewaardeerd, de vroege reizigers vinden het een leuk gebaar op Valentijnsdag in de ochtendkou. Verkeerskundige Roel Dobbelsteijn van gemeente Veenendaal: "De koekjes delen we niet alleen uit om reizigers te bedanken dat ze op de fiets komen en die netjes stallen. We willen met deze opening ook de aftrap geven van onze deelname aan de verkiezing Fietsstad2020, die door de Fietsersbond wordt uitgeschreven. Twintig jaar geleden waren wij de eerste winnaar ooit en in 2020 willen wij na twintig jaar weer de beste fietsstad van Nederland worden. En een goede fietsstad word je niet alleen door een mooie omgeving of bezienswaardigheden waar je langs kunt fietsen, maar juist ook door goede infrastructuur en voorzieningen. Met deze stalling hebben wij er weer extra faciliteiten bij".

Om de stalling te realiseren hebben ProRail, gemeente Veenendaal en de Provincie Utrecht samengewerkt. De provincie heeft de uitbreiding gefinancierd. De gemeente beheert de stallingen en handhaaft op het correct stallen van fietsen.

Meer berichten