Quirine Viersen
Quirine Viersen (Foto: nb)

Jubileumconcert 10 jaar Klassiek aan de Rijn

Rhenen - Zaterdag 23 februari viert Klassiek aan de Rijn haar 10-jarig jubileum met een concert door Soloists van het Concertgebouw Chamberorchestra en topcelliste Quirine Viersen.

De afgelopen tien jaar hebben nationale en internationale topmusici acte de présence gegeven met de mooiste klassieke concerten in de historische en sfeervolle Cunerakerk.

Met dit concert wil Klassiek aan de Rijn haar jubileum luister bijzetten door de leden van het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Ze doen dat samen met topcelliste Quirine Viersen. Ze won in 1994 als eerste Nederlandse een prijs op het prestigieuze Tsjaikovski Concours in Moskou, werd datzelfde jaar gelauwerd met de Nederlandse Muziekprijs en won in 2000 de Young Artist Award van de Credit Suisse. Het geeft wel aan hoezeer Quirine Viersen behoort tot de absolute top van internationaal beroemde cellisten. Met pianiste Silke Avenhaus vormt Quirine Viersen een vast duo waarmee zij, naast talloze recitals, ook vijf succesvolle cd’s heeft gemaakt. Ook met pianist Enrico Pace speelt ze vaak samen. Veel bijval kreeg ze voor haar project rond de cellosuites van Bach en Britten. Naast de cello heeft Quirine Viersen een grote belangstelling voor zang en heeft zelfs even zangles gehad. ‘De stem als instrument in je lijf waarmee je alles kunt doen en die je niet in een koffer op je rug hoeft mee te zeulen. Ik ben daarom gek op opera, dat Gesamtkunstwerk van muziek, taal en toneel.’

Op het programma staat muziek van Prokovjev en Schubert. Ter gelegelenheid van dit jubileum hebben de musici nog een verassing in petto. In de pauze staat een drankje en hapje voor u klaar.

U bent zaterdag 23 februari a.s. van harte welkom in de Cunerakerk van Rhenen. Het concert begint om 20:15 uur en de deuren gaan om 19:30 uur. Voor meer informatie en het bestellen van kaarten gaat u naar de website www.klassiekaanderijn.nl

Meer berichten