Joyce Willemse met de 'plantenspuit' in de weer.
Joyce Willemse met de 'plantenspuit' in de weer. (Foto: )

Teksten op het Kees Stipplein

Veenendaal - In de Cultuurfabriek was er week dinsdag een muzikaal lunchoptreden met dichter Joyce Willemse en panfluitiste en docente Nadja Spooren.

Om half een 's middags konden belangstellenden in de centrale hal luisteren naar poëzie, voorgelezen door Joyce Willemse en naar panfluitmuziek. Vóór de lezing heeft Joyce Willemse op het Kees Stipplein met een aangepaste plantenspuit een gedicht geschreven op de grond. 

Voor de gelegenheid had ze oude kleren aangetrokken, echter had ze maar één paar schoenen bij zich realiseerde ze zich achteraf. Omdat ze witkalk gebruikt had voor het opspuiten van de letters van het gedicht, waren de schoenen die ze aan had ook mooi wit geworden. Er waren niet veel mensen op de voordracht van Joyce afgekomen, echter liep er ook niemand weg.
De aanwezigen luisterden aandachtig en genoten tussendoor van de loepzuivere klank van de panfluit van Nadja Spooren. De gedichten en andere stukken werden door Joyce Willemse rustig en ingetogen voorgedragen met hier en daar wat 'vuur' als de inhoud van het bereffende proza dit verlangde. (Foto's: Pieter Vane)

Meer berichten