Seth en Gerdine
Seth en Gerdine

Verloofd stel haalt met hun bruiloft geld op voor Stichting Bootvluchteling

Veenendaal - Seth en Gerdine willen gaan trouwen, maar niet zonder om te kijken naar mensen die het veel minder goed hebben. 1 maand geleden startten zij met hun initiatief ‘Trouwen met een doel’ om de mensen in het kamp Moria op het eiland Lesbos een hart onder de riem te steken.

Afgelopen februari 2018 maakten Gerdine uit Veenendaal en Seth uit Nuland voor het eerst met elkaar kennis. Gerdine was net afgestudeerd en werkzaam voor Yoin, waar zij de beste zorg geeft aan vluchtelingenjongeren. Seth is een net afgestudeerde Hbo’er die zich nu volop richt op zijn eigen onderneming, LoyaltyRide. Vanaf het begin van hun relatie hebben ze samen een verlangen: omzien naar de ander!

Toen ze begonnen met de voorbereiding voor hun bruiloft, wilde Gerdine wilde hier iets totaal anders mee. Een trouwerij is een van de mooiste momenten van je leven, een moment dat niemand van je afneemt. Seth en Gerdine bedachten samen hoe ze dit moment breder konden inzetten om ook om te zien naar anderen.

‘Trouwen met een doel’ werd toen uitgedacht. Dit initiatief geeft bedrijven die meedraaien hierin extra publiciteit, waarbij maatschappelijk verantwoord ondernemen een sleutelwoord is. Seth en Gerdine vragen in ruil hiervoor aan iedere leverancier een bijdrage voor Stichting Bootvluchteling. Stichting Bootvluchteling is al vanaf 2015 werkzaam op de Griekse eilanden om daar vluchtelingen op te vangen. Nu is de stichting vooral actief in kamp Moria, waar vele mensen op duidelijkheid wachten. Zij bieden hier medische en psychosociale hulp en zorgen er voor onderwijs voor kinderen. Trouwen met een doel maakt het mogelijk om samen een groot verschil te maken.

De eerste reacties van de bedrijven zijn erg positief. Met een groot aantal gasten en bedrijven hopen wij iets te kunnen betekenen voor de mensen in kamp Moria. Wil jij met ons meedoen of wil je hier meer van weten? Neem een kijkje op www.trouwenmeteendoel.nl en op www.facebook.com/trouwenmeteendoel en bekijk wat jij kunt doen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden