Acht leden van koor Jedaja traden vrijdagavond op in boekwinkel De Rank. (Foto's: Pieter Vane)
Acht leden van koor Jedaja traden vrijdagavond op in boekwinkel De Rank. (Foto's: Pieter Vane) (Foto: )

Optreden van Jedaja bij boekwinkel De Rank in Veenendaal

Veenendaal - Vrijdagavond vond bij boekwinkel De Rank aan de Prins Bernhardlaan een optreden plaats van acht leden van kinder- en tienerzangoor Jedaja. Het koor komt oorspronkelijk uit Ede maar heeft sinds 2015 ook een eigen koor in Veenendaal heeft. Bij De Rank wilde men met dit optreden het jaar goed beginnen.

Wilna Sierksma, dirigente van het koor, gaf voor het optreden enige toelichting over het koor.
Er werden vooral christelijke liederen gezongen, waarvan een aantal liedjes met veel mimiek ook meegezongen konden worden door de vele aanwezigen. Ook de allerkleinsten probeerden dapper mee te doen (foto rechts). Opvallend was het volkomen synchroon zingen van het koor, waarbij het zelfs lukte om met acht koorleden een tweestemmige toon neer te zetten bij de gezongen liedjes. Van de gezongen liedjes zijn opnames gemaakt op cd. Deze kunnen besteld worden bij de organisatie. Bij De Rank heeft men daar alle informatie over.

Ontspannen

Jedaja betekent 'de Here loven'. Dirigente Wilna Sierksma: We zingen over God, de Bijbel, vriendschap, pesten en andere dingen die ons kunnen bezighouden in het dagelijkse leven. Samen zingen betekent ook samen evangeliseren. En natuurlijk moet het ook leuk zijn met elkaar. De sfeer is heel ontspannen.'
Op het veelzijdige repertoire staan bekende en minder bekende christelijke liederen, naast nummers zonder expliciete Bijbelse boodschap. Bijvoorbeeld van 'Kinderen voor Kinderen'.

Opvoedend

De enthousiaste dirigente – in het dagelijks leven muziekleerkracht op een basisschool – ziet voor zichzelf ook een opvoedende taak weggelegd. 'Dat is een hele verantwoordelijkheid, waarvoor ik altijd bid om wijsheid. De invloed die het samen zingen op de kinderen heeft, zou je makkelijk kunnen onderschatten. Daarom bespreken we de inhoud en leg ik uit wat het allemaal betekent.'
Helder klinkende kinderstemmen roepen veel vertedering op. Vandaar dat de concertagenda steevast snel volloopt. Hoogtepunten waren deelname aan 'Nederland Zingt' van de EO en de Volkskerstzang in het Dolfinarium. Verder treedt Jedaja op in kerkdiensten, in verzorgingshuizen, op markten en vergelijkbare evenementen.

Repeteren

Jedaja Veenendaal repeteert elke donderdagmiddag in ontmoetingshuis Onder Ons, Fluitersstraat 26 in Veenendaal. En elke dinsdagmiddag in de Koepelschool, Oranjelaan 7 in Ede. Zie www.kinderkoorjedaja.nl. 
 

Meer berichten