Commissaris van de Koning Willibrord van Beek neemt de eed af. (Foto: Dewi van Dreven)
Commissaris van de Koning Willibrord van Beek neemt de eed af. (Foto: Dewi van Dreven) (Foto: Dewi van Dreven)

Gert-Jan Kats beëdigd als nieuwe burgemeester Veenendaal

Veenendaal - Gert-Jan Kats is donderdagmiddag 10 januari beëdigd als burgemeester van Veenendaal. Hij legde tijdens een buitengewone raadsvergadering de eed af aan de commissaris van de Koning van de provincie Utrecht, Willibrord van Beek.  

Na zijn beëdiging werd Gert-Jan Kats toegesproken door de commissaris van de Koning. Ook waren er toespraken van de locoburgemeester Engbert Stroobosscher, de waarnemend voorzitter van de gemeenteraad Tineke Bette-van de Nadort, Petra Doornenbal namens de Burgemeesterskring Utrecht en René Verhulst namens Regio FoodValley.

Als laatste sprak Gert-Jan Kats zelf de gemeenteraad en de overige aanwezigen toe. De volledige tekst van de speech van burgemeester Kats is te lezen op de website van de gemeente Veenendaal: www.veenendaal.nl. 

Gert-Jan Kats

Met de komst van Gert-Jan Kats treedt een ervaren burgemeester aan in Veenendaal. De heer Kats was tot zijn komst naar Veenendaal burgemeester van de Zuid-Hollandse gemeente Zuidplas. Daarvoor was hij zes jaar burgemeester van de gemeente Liesveld. Hij begon zijn werkzame leven in de financiële wereld. Voordat hij burgemeester werd, was hij Private Banker bij ING en daarnaast raadslid namens ChristenUnie/SGP in Zeist. Gert-Jan Kats is 47 jaar, getrouwd en heeft vier kinderen.

Meer berichten