Kirsten Benschop
Kirsten Benschop

Veenendaalse actrice Kirsten Benschop geeft voorstelling in Rhenen

Met haar voorstelling “Die Ik Ben” stelt de actrice Kirsten Benschop Kirsten Benschop het ‘dikke ik tijdperk’ aan de kaak. Onze tijd waarin we geneigd zijn steeds grotere burchten om ons heen te bouwen en waarin ‘geluk’ een doel op zich lijkt te zijn geworden.

In DIE IK BEN graaft Kirsten diep naar binnen. Met de nodige (zelf)spot duikt ze in het gangenstelsel van ons menselijk brein, een labyrint waarin je snel vastloopt en waaruit ontsnappen moeilijk (b)lijkt. Waarom doen we wat we doen en zeggen we wat we zeggen? Waarom vinden we het moeilijk om eerlijk en oprecht te zijn, naar onszelf en onze omgeving? Of willen we dat misschien ook niet? Verschuilen we ons maar al te graag veilig achter de muren van ons ego en doen we ons voor als iemand die we eigenlijk zouden willen zijn? Intussen voelen wij ons verre van gelukkig en dempen we onze onrust en eenzaamheid door te zoeken naar voortdurende afleiding of een bezoekje aan de zoveelste therapeut.

DIE IK BEN rekent af met dromen over morgen en mijmeren over gisteren. Want is het leven niet veel eenvoudiger als je de realiteit zoals die zich aandient accepteert zoals die is? En is contact niet veel wezenlijker als je je gekend weet zoals je écht bent?

De voorstelling wordt gehouden in gebouw De Vlam, Beukenlaan 2 in Rhenen op zondagmorgen 20 januari a.s.

De voorstelling om 10:30 uur en duurt tot 11.50 uur. Bijdrage in de kosten 13 euro / 9 euro voor leden en begunstigers van De Vlam.

Meer berichten