De toneellessen voor kinderen start in januari opnieuw
De toneellessen voor kinderen start in januari opnieuw (Foto: Muziekschool de Muzen)

Nieuwe start toneellessen bij De Muzen

VEENENDAAL – Na de kerstvakantie gaat een aantal toneelcursussen bij De Muzen opnieuw van start. Kinderen die eens willen kijken of het iets voor hen is, zijn van harte welkom.

In november hebben de groepen 7-9 jaar en 10-12 jaar hun eerste serie lessen afgerond met een prachtige voorstelling voor volle zalen. Na de kerstvakantie hervatten deze groepen hun lessen en wordt ook een groep 13-14 jaar toegevoegd aan het toneelaanbod bij De Muzen. Ook is de verwachting dat in februari weer gestart wordt met toneellessen voor kinderen van 4 tot en met 6 jaar.

In de toneellessen ontdekken kinderen hoe leuk het is om in je ‘eigen’ wereld te spelen, een typetje te zijn, jezelf te ontdekken, te improviseren, te verkleden, te zingen en dansen en uiteindelijk met een voorstelling op het podium te staan voor familie, vrienden en bekenden. In de lessen komt van alles aanbod, want hoe kruip je in de huid van een ander? Hoe speel je een emotie en zet je een personage op een geloofwaardige manier neer? En hoe zit het met kleding, schminken, grimeren en rekwisieten?

Bij de jongere leeftijdsgroepen ligt de nadruk op een speelse manier van toneelspelen met verkleden en fantasievolle rollen. Voor de oudere cursisten komen er binnen de Theaterwerkplaats ook nieuwe disciplines aan bod, zoals 'film acteren', improvisatietheater, 'kostuumkunde', schminken en grimeren.

Er wordt altijd gewerkt met eigen producties in plaats van kant-en-klare stukken. Dit vraagt veel creativiteit van de docenten, maar ook van de deelnemers en dat maakt het interessant en leuk. Bovendien kunnen de producties dan ook 'op het lijf worden geschreven' van de cursisten, waardoor iedereen goed voor het voetlicht kan treden.

De lessen worden op verschillende dagen gegeven. Kijk voor alle informatie over de lestijden van de verschillende leeftijdsgroepen op www.muzenveenendaal.nl. Eerst eens een proefles mee doen is zeker mogelijk. Dit kan aangevraagd worden door een mail te sturen naar info@muzenveenendaal.info.

Muziekschool de Muzen is gevestigd in Spectrum, aan het Kees Stipplein 72 in Veenendaal.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden