DE-punten inzamelingsactie voor Voedselbank Veenendaal succesvol!

Veenendaal - De hele maand december konden inwoners van Veenendaal hun Douwe Egberts waardepunten doneren aan Voedselbank Veenendaal.

Zaterdag 29 december zijn alle emmertjes opgehaald bij de inzamelpunten. Na een aantal tel-sessies, zijn alle punten geteld. Het totaal aantal bedraagt maar liefst 308.717 ingezamelde punten, dit is goed voor 592 pakken koffie!

"In de emmertjes zat ook een bedrag aan contant geld waarmee pakken koffie zijn gekocht en hebben wij pakken koffie mogen ontvangen van CBS De Schakel. Daarmee komt het totaal aantal pakken koffie op meer dan 600 stuks!" aldus Jaap Jan van Kooten die de actie voor Veenendaal heeft geregeld.

De ingezamelde punten kunnen door de Voedselbank bij Douwe Egberts omgezet worden in pakken koffie om de Veense voedselpakketten mee aan te vullen.

Koffie staat voor een moment van ontspanning, even tot jezelf komen en gezelligheid. Koffie is echter een zeldzaam product voor voedselbanken, omdat het lang houdbaar is en bijna nooit wordt ‘afgeschreven’. Het komt dus slechts sporadisch voor in voedselpakketten, maar wordt wel buitengewoon gewaardeerd.

www.voedselbankveenendaal.nl

Meer berichten