Girl, zaterdag 12 januari te zien bij het filmhuis
Girl, zaterdag 12 januari te zien bij het filmhuis (Foto: Filmdepot)

'Girl' en 'Jij bent mijn vriend' in filmhuis

Zaterdag 12 januari wordt het ontroerende drama Girl vertoond. De vijftienjarige tiener Lara droomt van een carrière als ballerina. Maar er is een probleem: Lara is een meisje in een jongenslichaam. Lara start een hormoonbehandeling om uiteindelijk ook lichamelijk te kunnen transformeren tot een vrouw en ze volgt een opleiding op een prestigieuze dansacademie, dit alles met volledige steun van haar vader.

Veenendaal - Maar of voor Lara alles nu op rolletjes loopt? Girl is een film van regisseur Lukas Dhont met Victor Polster in een glansrol als Lara. Sinds zijn verschijning is de film een ware zegetocht begonnen langs festivals en filmzalen. In Cannes werden vier prijzen in de wacht gesleept, waaronder die voor Victor Polster voor Beste Acteerprestatie. Bovendien wordt de film de Belgische Oscar inzending voor Beste Niet-Engelstalige Film.

Zondag 13 januari draait de documentaire Jij Bent Mijn Vriend. De zesjarige Branche is vanuit Macedonië met zijn ouders in Nederland komen wonen. We volgen Branche vanaf zijn eerste schooldag, als hij bij juf Kiet in de klas komt. Heel eng vindt hij het, om bij allemaal kinderen in de klas te komen die zijn taal niet spreken en ook een andere achtergrond hebben. Om dan nieuwe vriendschappen te sluiten is best moeilijk. Het mooie van de film is dat het verhaal vanuit de kinderen wordt verteld, zonder oordeel of commentaar.

Girl begint zaterdag 12 januari om 20.00 uur en Jij Bent Mijn Vriend draait zondagmiddag 13 januari om 14.30 uur, beide in zaal Spectrum, Kees Stipplein 72. Met pauze. Reserveer je kaarten op www.filmhuisveenendaal.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden