Foto: Instagram Freek Vonk
Foto: Instagram Freek Vonk (Foto: Instagram Freek Vonk)

8-jarige Veenendaler Xiao Song in televisieprogramma

De afgelopen maanden zat Xiao Song niet alleen op school op de Vuurvlinder-Noord in Veenendaal, maar ging hij ook elk weekend naar een school in Haarlem. Daar vroeg hij een groot aantal BN’ers het hemd van het lijf, voor het nieuwe SBS-6 programma, ‘Saved by the Bell’.

Veenendaal - Een paar maanden geleden verscheen er op Facebook een oproep van Talpa, waarin kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar die niet op hun mondje gevallen waren, uitgenodigd werden mee te doen aan een nieuw programma. Aan die omschrijving voldeed Xiao Song, dus had hij zelf een voorstel-filmpje gemaakt en ingestuurd. De volgende dag werd hij gebeld, met de vraag of hij auditie wilde doen. Uiteindelijk werden uit de honderden aanmeldingen 33 kinderen gekozen, en mocht Xiao Song meedoen, en behoorde zelfs tot de vaste cast, die vrijwel alle afleveringen aanwezig was!

Vragen

“Voor Saved by the Bell is een schoolklas samengesteld met kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud die niet op hun mondje gevallen zijn. In elke aflevering stellen zij aan twee bekende Nederlanders grappige maar zeker ook serieuze vragen. En dat niet alleen: ze onderwerpen de BN’ers ook aan ludieke opdrachten”, legt SBS uit. Zo moet Rico Verhoeven een staredown doen met een van de kinderen en vragen de kids Ronnie Flex om uitleg over zijn uitgesproken songteksten. Ondertussen stellen ze vragen als “Vind jij jezelf écht zo stoer, of doe je maar alsof?”, “Ben je ooit vreemdgegaan?”, en “Hoe rijk ben jij nu eigenlijk?”.

Opnamen

De opnamen startten begin oktober, en duurden tot en met december. En dat betekende niet alleen de opnames zelf, maar natuurlijk ook research! De kinderen mochten immers alle vragen zelf bedenken! Van de in totaal 16 BN’ners heeft Xiao Song 12 BN’ners mogen ondervragen, en zelfs een meet-and-greet met Johan, de varaan van Freek Vonk gehad! Xiao song: ‘Johan liep vrij rond in de klas, en aangezien ik voorin de klas zit, liep hij op een gegeven moment onder mijn tafel door, en beet in mijn schoen! De tanden zijn nog steeds te zien! Niet hard hoor, een varaan heeft maar hele kleine tandjes!’ Naast Freek Vonk heeft Xiao Song onder anderen hard gelopen met Dafne Schippers, gevoetbald met Frank en Ronald de Boer, en gedanst met Igone de Jongh!

Tussen de kinderen onderling zijn er hechte vriendschappen ontstaan en ze hebben nog dagelijks contact met elkaar. De kinderen komen echt uit het hele land, van Maastricht tot Heerenveen. We zijn ook een reünie aan het plannen voor in het voorjaar.

Uitzending

Vanaf dinsdag 8 januari om 21:30 uur is het zover. De eerste aflevering is met Peter. R de Vries & Rico Verhoeven op SBS 6. De andere gasten zijn: Freek Vonk, Ali B., Dafne Schippers, Marco Borsato en Youp van ’t Hek , Ronnie Flex, Ronald en Frank de Boer, Dylan Haegens, Victor Mids, Igone de Jongh, Tom Dumoulin, Giel de Winter, André Hazes en Gerard Ekdom.

Meer berichten