Onder grote belangstelling van de kinderen die de naam indienden, werd de winnaar bekend gemaakt. (Foto's: Pieter Vane)
Onder grote belangstelling van de kinderen die de naam indienden, werd de winnaar bekend gemaakt. (Foto's: Pieter Vane) (Foto: )

Kindermascotte Museum Veenendaal heet Jimmy

Veenendaal - De mascotte van de kinderactiviteiten van Museum Veenendaal heeft een naam. Zaterdag werd die bekend gemaakt: Jimmie en ingestuurd door de 7-jarige Sanne Egbers. De jury vond Jimmie een originele naam, makkelijk uit te spreken en te onthouden, stoer en lief tegelijkertijd. In december werd vanuit museum Veenendaal een kleurwedstrijd georganiseerd. Tevens konden kinderen een originele naam insturen voor de nieuwe mascotte. 

Alle deelnemers waren aanwezig met hun ouders en soms ook grootouders. Jaccoline van 't Noordende, één van de coördinatoren van de kinderworkshops, introduceerde allereerst het nieuwe programma met kinderactiviteiten, geheel in het teken van Gilbertjaar 2019. Daarna volgde de voorzitter Theo van Hardeveld, met de bekendmaking van de winnaars.

Winnaars

De jury had unaniem voor de volgende winnaars gekozen. Sanne Egbers van 7 jaar won de prijs voor de naam 'Jimmie'. De jury vond Jimmie een originele naam, makkelijk uit te spreken en te onthouden, stoer en lief tegelijkertijd.
Het zusje van Sanne, Fleur Egbers, won de kleurwedstrijd in de leeftijdscategorie 5 tot 7 jaar. Het schaapje is mooi ingekleurd en heeft een leuke fleurige trui gekregen.
Als laatste koos de jury voor de kleurplaat van Niels van Popering van 9 jaar, leeftijdscategorie 8 tot 10 jaar. Niels gaf de mascotte zo'n fleurige trui en had leuk gebruik gemaakt van watten als wol.
Alle winnaars gingen naar huis met unieke prijzen zoals een kleurboek, speciaal voor deze gelegenheid gemaakt en twee stempelkaarten goed voor een jaar lang gratis deelname aan de kinderworkshops. Sanne kreeg nog een poster van Jimmie.
Vanaf nu zal Jimmie te zien zijn bij alle kinderactiviteiten van het museum.
Nieuwsgierig naar de activiteiten 2019 en kinderfeestjes? Bezoek de website van museum Veenendaal of stuur een e-mail naar kinderworkshops@museumveenendaal.nl

Meer berichten