(Bron foto: Wikipedia)
(Bron foto: Wikipedia) (Foto: )

Lezing over beroemde Tapijt van Bayeux

Dinsdagavond 15 januari om 20.00 uur geeft Frans Loos in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Renswoude een lezing over het tapijt van Bayeux. Het tapijt van Bayeux is een schitterend borduurwerk van 70 m lang en 50 cm breed. In 58 scenes wordt het verhaal verteld van de verovering van Engeland in 1066.

Veenendaal - Dit stripverhaal toont de voorbereidingen in Normandië en onder andere het aan land gaan in Engeland, de komeet van Halley, schepen, soldaten, burgers, paarden, maar ook enkele maaltijden en fabels. De Tapisserie eindigt op 14 oktober 1066 met de Slag bij Hastings. De oorspronkelijke lengte van het tapijt is onbekend: de laatste scenes verloren zijn gegaan. Vanaf 1982 is het kunstwerk achter kogelvrij glas te bewonderen in het speciaal ingerichte Centre Guillaume le Conquérant in Bayeux en sinds 2007 staat het op de Werelderfgoedlijst.

Deze lezing maakt deel uit van de Zoute Inval, een wekelijkse bijeenkomst speciaal voor volwassenen op dinsdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur, of dinsdagavond vanaf 20:00 uur. De Zoute Inval wordt georganiseerd door de Bibliotheek Z-O-U-T en is vrij toegankelijk, koffie en thee wordt tegen een kleine vergoeding geschonken. De Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Renswoude is gevestigd aan de Van Reedeweg 77, 3927 BT in Renswoude.

Meer berichten