Prijs voor Dick Cozijnsen

Veenendaal - Op donderdag 3 januari reikte burgemeester Piet Zoon, tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Veenendaal, de Oog voor Veenendaal-prijs 2018 uit aan Dick Cozijnsen. Hij ontving de prijs voor zijn inzet voor een veilig en leefbaar Veenendaal.

Dick Cozijnsen zet zich in voor kwetsbare mensen in de Veenendaalse samenleving. Zowel in zijn politieke carrière als wel als vrijwilliger, staat hij altijd klaar om in de bres te springen voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben.

Vrijetijdskring Buitenzorg

Al 20 jaar zet Dick Cozijnsen zich met veel plezier en enthousiasme in voor mensen met een beperking binnen Stichting Buitenzorg. Als coördinator van de Vrijetijdskring Buitenzorg, ondersteunt hij de leden bij de organisatie van maandelijkse activiteiten, zoals bowlen, spelavonden en dagjes uit.

Bewonerscommissie De Stoomwever

Dick Cozijnsen is de drijvende kracht binnen bewonerscommissie De Stoomwever, waarvan hij ook voorzitter is. Hiermee zet hij zich in voor de belangen van de bewoners van zijn eigen woonomgeving.

Burgemeester Piet Zoon: "Dick Cozijnsen is een sociaal en betrokken mens met oog voor kwetsbare Veenendaalse inwoners. Zij kunnen altijd een beroep op hem doen. Zijn hart voor mensen, zijn doorzettingsvermogen en jarenlange inzet dragen bij aan een mooier Veenendaal."
                                                                
Oog voor Veenendaalprijs

Met de Oog voor Veenendaal-prijs wil de gemeente Veenendaal haar waardering tonen aan een bewoner, groep bewoners of instelling die zich op een opvallende manier heeft of hebben ingezet voor de leefbaarheid en veiligheid. In 2018 waren, naast Dick Cozijnsen, ook de volgende zes inwoners of initiatieven genomineerd: moestuin 't Buitenhof, tweedehandswinkel MoDa, de heer Bordewijk, Tjeerd de Vries, Wirner van Aanholt en Lukas Bening. Zij hebben stuk voor stuk een unieke bijdrage geleverd aan een leefbaar en veilig Veenendaal. Ieder jaar selecteert het college van B&W uit de genomineerden een winnaar.

Meer berichten