Timo Terlouw is hier in de aanval voor MKB Accountants/VCV. (Foto: Sanne Westerterp)
Timo Terlouw is hier in de aanval voor MKB Accountants/VCV. (Foto: Sanne Westerterp) (Foto: )

Hardhitter Terlouw geniet weer bij VCV

door Sanne Westerterp

Veenendaal - In het seizoen 2017/'18 was Timo Terlouw dé puntenmachine van de hoofdmacht van VCV. De blonde volleyballer kreeg ruimschoots de meeste ballen en maakte die veelal effectief af. Zijn afscheid van het eerste team einde seizoen was pijnlijk, maar Terlouw is weer terug én weer bijna op zijn oude niveau.

Op 27 oktober, zo'n anderhalve maand geleden, haakte Terlouw officieel weer aan bij het vlaggenschip van VCV. Afgelopen zaterdag vertelde de diagonaalspeler openhartig over zijn vastbesloten beslissing om eind vorig seizoen te vertrekken bij de Veenendaalse topdivisieploeg. ,,Ik vond het simpelweg niet leuk in de groep. We vormden samen geen sterk team dat voor elkaar door het vuur wilde gaan. Het niveau zakte daardoor soms ook veel te veel en er was veel gezeik binnen de groep. En toen we onszelf een aantal wedstrijden voor het eind van het seizoen hadden veilig gespeeld, bakten we er helemaal niets meer van. Dat voelde niet goed en paste niet bij mij; alleen spelen voor het resultaat. Ik ga mijn brood niet met het volleybal verdienen; dus het moet wel leuk zijn! En daarom hield het voor mij destijds heel duidelijk op."

Toch weer plezier

,,De teamformatie is in de afgelopen zomer flink veranderd en dat wierp zijn vruchten af positieve zin in," vervolgt Terlouw. ,,Een paar jongens uit het team bleven me vragen om toch eens te komen meetrainen, omdat er nu volgens hen een positieve sfeer hing. Half oktober ging ik dus inderdaad de zaal weer eens in en het klopte; ik vond mijn plezier in het volleybal weer terug en besloot om de draad weer op te pakken. En daar heb ik vooralsnog geen spijt van!"

Dat alles nu van een leien dakje gaat kan de hardhitter niet zeggen, maar potentie ziet hij zeker in zijn ploeg. ,,We missen nét dat stukje vastigheid en ervaring om de stap naar winnen te zetten." Ook zaterdag in de ontmoeting met Donitas waren de roodhemden te wisselvallig. Ondanks het goede inkomen van spelverdeler Sven Vermeulen, wist de thuisploeg maar één set te winnen (1-3),,We hebben het echt wel in ons, maar kunnen nog niet een wedstrijd lang goed spelen. De tweede doorgang liep het echt super lekker en als je dan de derde set zo slecht begint is het wel even goed frustrerend hoor. In de vierde set zakte ik helaas zelf ook weg en ja, dat voelt bagger."
Op de vraag of hij al terug is op zijn oude niveau is de hoog springende aanvaller genoodzaakt ontkennend te antwoorden. ,,Ik denk dat ik op 85 procent zit." Lachend: ,,En die laatste vijftien zijn de zwaarste he! Het gaat vooral nog om een stuk ritme opdoen en afstemming vinden met de spelverdelers. Maar het zit eraan te komen hoor; de oude ik!"

Jonge 'snotapen'

Trainer Hans Seubring moest zaterdag, door de blessure van libero Jarno van Elst, weer puzzelen met zijn spelers. ,,Ik ben wel zoekende hoe wij straks de tweede helft gaan staan, maar met jonge spelers blijft je soms schuiven omdat het even niet loopt. Dat is het 'risico' van het werken met die jonge snotapen!" Zaterdag stelde eerste spelverdeler Max Witsiers teleur. ,,Max startte dramatisch. Maar goed, daar is hij jong voor en daar moet 'ie even flink van balen; daar wordt hij beter van! Gelukkig stond zijn vervanger Sven Vermeulen er, en pakte hij het met veel energie netjes op."

Meer berichten