Uitreiking sleutel
Uitreiking sleutel (Foto: Rhenam Wonen)

Feestelijke oplevering 13 sociale seniorenhuurwoningen

Rhenam Wonen vierde op 1 december samen met de nieuwe bewoners en genodigden de officiële oplevering van de 13 sociale seniorenhuurwoningen in Het Bosje te Elst (U).

Elst - In het Bestegoed te Elst (U) vierden de toekomstige bewoners onder het genot van een drankje en hapje de oplevering van hun nieuwe woning. De heer Martijn Rink, directeur/bestuurder Rhenam Wonen en Simone Veldboer, wethouder gemeente Rhenen, spraken de nieuwe bewoners toe.

Martijn Rink vertelde hoeveel voeten het in de aarde had gehad de 13 seniorenwoningen te kunnen realiseren. “De snel stijgende bouwkosten maakten het lange tijd spannend of we daadwerkelijk konden gaan bouwen. We zijn ontzettend trots dat het, dankzij de intensieve én inventieve samenwerking tussen alle betrokken partijen, vier jaar na de eerste plannen toch is gelukt!”. Simone Veldboer noemde de nieuwe huurders bevoorrecht. “Er waren 87 belangstellenden voor 13 woningen; jullie zijn de happy few”, zei ze lachend. “Als gemeente willen we graag, samen met Rhenam Wonen, plannen maken voor nog zo’n mooi wijkje.

Uitreiking sleutels
Sinterklaas was met zijn pieten speciaal voor deze gelegenheid naar Het Bestegoed gekomen. Sint reikte aan de nieuwe bewoners een ludiek presentje uit in de vorm van een huis waaraan de sleutel van de nieuwe woning bevestigd was.

Na het officiële gedeelte was er gelegenheid een kijkje te nemen in de nieuwe woningen.

Seinorenwoningen
In januari 2018 werd gestart met de bouw van de 13 seniorenhuurwoningen. De woningen zijn gebouwd rond een parkeerhofje dat ligt aan de achter- en voorzijde van de woningen. Ze zijn levensloopbestendig doordat alle gebruiksruimten - woonkamer, keuken, toilet, badkamer, slaapkamer, et cetera - op de begane grond zijn aangebracht. Makkelijk en toegankelijk dus, ook voor wie niet (helemaal) goed ter been meer is. De woningen liggen aan de Tabaksweg en De Spijlen dat in het hart van Elst ligt met verschillende voorzieningen op loopafstand. De woningen hebben allemaal één bouwlaag met een kap. Rhenam Wonen realiseerde dit project samen met Bouwbedrijf Van Driesten uit Harskamp, 2.0 Architecten en de gemeente Rhenen.

Meer berichten