Sven Schmitz en Bas van Daalen van de Nieuwjaarsduik Rhenen op de locatie waar op 1 januari de deelnemers het water gaan betreden.
Sven Schmitz en Bas van Daalen van de Nieuwjaarsduik Rhenen op de locatie waar op 1 januari de deelnemers het water gaan betreden. (Foto: Jantine Ravenhorst)

Nieuwjaarsduik in Rhenen

Op 1 januari aanstaande organiseert Zwemvereniging De Blauwe Schuur voor het eerst een Nieuwjaarsduik in Rhenen. De zwemclub bestaat in 2019 vijftig jaar en wil daarom het jubileumjaar spetterend beginnen.

Rhenen - De duik zal plaatsvinden op het strandje aan de Rijn dat bereikbaar is vanaf de parkeerplaats van de passantenhaven onderaan de Veerwei. Vanaf 10.00 uur ’s ochtend is de ontvangst bij het strand en kunnen de deelnemers zich gaan voorbereiden op de Nieuwjaarsduik. Er wordt gezorgd voor tenten waar men zich kan omkleden en waar spullen achtergelaten kunnen worden. Om 11.15 uur start de gezamenlijke warming-up op muziek. Om 11.30 uur het startschot voor de Nieuwjaarsduik en betreden de deelnemers met z’n allen het water van de Rijn. Direct na afloop is er de mogelijkheid om met een kom soep op te warmen en nog even na te praten.

Inschrijven

Inschrijven voor deelname is gratis en kan tot en met 28 december via www.nieuwjaarsduik.zvdbs.nl. Alle deelnemers krijgen een muts als aandenken en soep na afloop. De minimum vereisten voor deelname zijn dat je minimaal 6 jaar moet zijn en moet beschikken over zwemdiploma B. Kinderen onder de 12 jaar mogen alleen onder begeleiding van een volwassene het water in. Voor deze jongste deelnemers is er een speciale plek aangewezen om rustig en veilig het water te betreden. De organisatie hoopt op een hoge opkomst en geeft aan dat ze hopen dat er ook toeschouwers bij aanwezig zullen zijn.

Meer berichten