Lever DE Punten in voor de Voedselbank

Lions Club Scherpenzeel-Woudenberg-Renswoude organiseert een actie voor de Voedselbank. Het zijn moeilijke tijden voor de Voedselbanken. Ondanks dat het goed gaat met de economie, zijn toch nog veel Nederlanders voor hun dagelijks levensonderhoud afhankelijk van de pakketten van de Voedselbank.

Scherpenzeel - Onder geselecteerde gezinnen, huishoudens en alleenstaanden verspreidt de Voedselbank wekelijks voedselpakketten die meestal door producenten en distributeurs (zoals grootwinkelbedrijven) van levensmiddelen ter beschikking worden gesteld. Koffie is echter een product dat minder vaak beschikbaar is.

Lions Club Scherpenzeel-Woudenberg-Renswoude schiet daarom, in aansluiting op de landelijke Lions-actie, ook dit jaar opnieuw te hulp met het inzamelen van Douwe Egberts waardepunten die u kunt vinden op elke verpakking DE koffie of thee. De ingeleverde waardepunten zullen worden verzilverd voor pakken koffie die worden gedoneerd aan de voedselbank. En omdat de door elke Lions Club ingezamelde punten een regionale of plaatselijke bestemming krijgen, gaan deze pakken koffie, evenals de jaren hiervoor, naar Voedselbank Amersfoort. Douwe Egberts steunt deze actie en heeft opnieuw toegezegd alle donaties te verhogen en voor de distributie van de koffie te zorgen. 

Men kan waardepunten, bij voorkeur geteld, gedurende de maand december inleveren in Woudenberg bij Albert Heyn. Jumbo, Hoogvliet en ESSO Voskuilen. In Scherpenzeel staat de duidelijk herkenbare verzamelbox bij Jumbo de Wit en in Renswoude bij EMTÉ. De boxen staan vanaf deze week bij de inzameladressen.

Vorig jaar werden landelijk 43.935.012 waardepunten ingezameld, goed voor 90.000 pakken koffie. "In de vestigingsplaatsen Woudenberg, Scherpenzeel en Renswoude hebben we zes inzameldozen geplaatst. In deze dozen werden 83.498 punten verzameld, waarvoor Voedselbank Amersfoort 172 pakken DE-Roodmerk koffie van 500 gram mocht ontvangen We hopen natuurlijk dit prachtige aantal opnieuw te herhalen", aldus de organisatie.
 

Meer berichten