'Airman'
'Airman' (Foto: Flirt with reality)

Maar liefst 16 drones in Theater De Lampegiet

Theater De Lampegiet heeft op 21 december een combinatie van dans en technologie: Flirt with reality. Het wordt een dansvoorstelling met vijf choreografieën van David Middendorp die in 2014 de finale van America’s Got Talent haalde met een choreografie die op deze avond te zien is.

Veenendaal - In Flirt with Reality zoekt Middendorp de grenzen op tussen fantasie en realiteit, voortgestuwd door technologie en dans. Waar dansers letterlijk in botsing komen met digitale bits, zich laten leiden door hun eigen gevoel, fantasie en ritme en waar dansende drones u een andere realiteit laten ervaren. Een flirt met de werkelijkheid. Wat is realiteit? En in hoeverre laten mensen realiteit beïnvloeden door de technologie om hun heen? Een mooie gedachte waarmee Theater De Lampegiet haar publiek wilt raken.

Knap staaltje wiskunde
“Er zijn een heleboel wiskundige formules voor nodig om de drones in de lucht te houden, en om de danser dan óók nog eens te volgen en niet te botsen. Het is in feite een heel complexe gebeurtenis die steunt op ontelbare wiskundige berekeningen. Onlangs zijn er twee drones op elkaar geklapt en nu zit ik met zwetende handjes in de repetitie.” Zegt Middendorp. Dus naast het ontwikkelen van prachtige choreografieën met een diepere laag en het verbinden van technologie en dans komt er ook nog een berg wiskundewerk om te hoek kijken. Het eindresultaat belooft een onvergetelijke avond.

Multifunctionele drones
Naast een indrukwekkend interactief decorstuk, is een drone inmiddels multifunctioneler dan een efficiënte manier om luchtbeelden maken. In de afgelopen jaren zijn de drones zodanig ontwikkelt dat ze de wereld verbeteren. Zo helpen ze de boeren door sensoren en camera’s om in droge periodes de juiste doseringen vocht te verspreiden en weten zelfs levens te redden. De drones worden gebruikt om medicijnen en vaccins te leveren of slachtsoffers op zee te traceren en te voorzien van reddingsvesten. Nu smelten deze eyecatchers samen met dansers in een betoverende bewegingstaal.

Meer informatie
De voorstelling is op 21 december en begint om 20:00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf € 23,15 via www.lampegiet.nl

Meer berichten