Voorzichtig komt de Sint uit het bootje gestapt waarna hij begroet kan worden door de leerlingen van de school. (Foto: Marjolein Lagerweij)
Voorzichtig komt de Sint uit het bootje gestapt waarna hij begroet kan worden door de leerlingen van de school. (Foto: Marjolein Lagerweij) (Foto: )

Sint komt met kano aan via de Grift

Door Gertjan van Capellen

Veenendaal - Sinterklaas kwam op 5 december op een bijzondere manier aan bij de Juliana van Stolberg aan de Sterke Arm in Veenendaal. Deze keer kwamen de Pieten Piedro en Carlos met de kano vanaf de Grift aan wal bij de Sterke Arm waar ze massaal werden opgewacht door de Sint, de kinderen, leerkrachten, ouders en omwonenden.

Zonder een nat pak te halen en zonder kleerscheuren werd door de Pieten, die ook nog eens een Pietendiploma door de docenten kregen uitgereikt, de steiger bereikt en ging het spektakel richting school. Hier werd gezongen, gespeeld en gedanst dat het een lieve lust was. Juf Marjolein, Debora, Miranda, Cobie, Brenda, onderwijsassistent Andrea en meester Maarten waren hierbij aanwezig.

Intercultureel

De Juliana van Stolberg locatie De Sterke Arm is een christelijke basisschool. Samen met 13 andere scholen valt zij onder het Christelijk Primair Onderwijs Veenendaal en omstreken (CPOV). De locatie De Sterke Arm kenmerkt zich als een interculturele school midden in het centrum van Veenendaal.
De Sterke Arm is een school waar kinderen uit al die verschillende culturen elkaar ontmoeten.

Een school waar ook ouders elkaar ontmoeten. In de ontmoeting stellen zij zich open voor elkaar, wordt er geleerd van elkaar en helpen zij elkaar. Burgerschap, sociale integratie en sociale vaardigheden krijgen veel aandacht op school.

Schakelklas

In de school is ook een schakelklas gehuisvest waarin kinderen intensief taalonderwijs krijgen. De locatie is steeds meer een eigen koers gaan varen. Er wordt samengewerkt waar het kan en los gelaten waar het moet (JUUL de locatie in Zuid, red.). De Sterke Arm heeft 35 leerlingen verdeeld over drie groepen (1-2, 3-4-5 en 6-7-8). Door de kleine groepsgrootte kan op de locatie De Sterke Arm veel individuele aandacht aan het kind besteed worden. Op de school hanteren ze onder andere de volgende schoolregels: Iedereen helpt elkaar, er wordt niet gelachen om elkaar maar met elkaar en wordt ieder kind behandeld zoals het zelf behandeld wil worden.
De school is laagdrempelig en gastvrij. Een aantal keren per jaar vinden er voor de kinderen activiteiten buiten de school plaats zoals een bezoek aan het Veenendaalse museum, het Rijksmuseum, de Tweede Kamer en het schoolreisje. Maar op 5 december was het de beurt aan Sinterklaas.

Meer berichten