Foto:

Veenendaal on Ice start

Veenendaal - Na het succes van vorig jaar, kan er ook dit jaar weer worden geschaatst. Van woensdag 12 december 2018 tot en met zondag 6 januari 2019 kunnen schaatsers genieten van de ijsbaan in het centrum van Veenendaal.

Vorig jaar sloegen Sportservice Veenendaal, de gemeente Veenendaal en Winkelstad Veenendaal de handen ineen. Samen met een grote groep vrijwilligers en lokale ondernemers werd in 2017 de eerste editie van 'Veenendaal on Ice' neergezet. 'Dankzij de samenwerking tussen deze partijen en vrijwilligers brachten we mensen in beweging en stimuleerden we een bezoek aan Winkelstad Veenendaal. De eerste editie was met 12.000 bezoekers een succes. We hopen dit succes dit jaar opnieuw te behalen!', aldus Ate Brouwer, van Sportservice Veenendaal. 'We willen zoveel mogelijk mensen laten genieten van de ijsbaan. Via het schoolschaatsen krijgen veel basisschoolkinderen een eerste echte kennismaking met de schaatssport.''

Scholen

Veel scholen hebben zich al aangemeld voor (s)Cool on Ice.', aldus Annelies van Dijk, bestuurslid van de stichting Veenendaal on Ice. Veenendaal on Ice wordt ondersteund door 'IJSTIJD!'. 'IJSTIJD!' is een initiatief van de KNSB, de Vereniging Kunstijsbanen Nederland, Rabobank en KPN en speelt in op het maatschappelijke streven om de jeugd meer te laten bewegen. Leerlingen die deelnemen aan (s)Cool on Ice ontvangen na het schaatsen bij Veenendaal on Ice een polsbandje met een unieke code. Dit bandje geeft ze de gelegenheid om nog eens gratis of voordelig te komen schaatsen. Verzilveren kan via schaatsen.nl/ijstijd.

Activiteiten voor jong en oud

Net als afgelopen jaar zullen op donderdag 27 december en 3 januari weer strip- en sprookjesfiguren naar de ijsbaan komen. Verder komen er een tweetal nieuwe activiteiten op het programma. Ook senioren worden betrokken bij de ijsbaan. Met 'Grijs op het ijs' kunnen zij proeven van de gezellig sfeer die de ijsbaan biedt. Schaatsen mag, maar ook een schaatsritje op een stoel behoort tot de mogelijkheden. Tot slot wordt dit jaar een curlingcompetitie georganiseerd voor bedrijven. Teams strijden verspreid over diverse avonden tegen elkaar. De finaleavond vindt plaats op maandag 7 januari 2019.

Langer open

Dit jaar is de ijsbaan open van woensdag 12 december 2018 tot en met zondag 6 januari 2019. Hiermee is de baan een halve week langer geopend dan vorig jaar.

Dagtickets kosten €9,- inclusief schaatshuur. Kom je alleen in de avond? Dan betaal je slechts €5,-. Entree is inclusief schaatsverhuur. Je kunt ook eigen schaatsen meenemen.
Toegangstickets zijn vanaf woensdag 12 december te koop bij de kassa van de ijsbaan. Kijk voor meer informatie op de website: www.veenendaal-on-ice.nl

Meer berichten