Latei Classical Award uiitgereikt in Veenendaal

Veenendaal - Afgelopen donderdagavond 29 november is in het Spectrum in Veenendaal voor de derde keer de LATEI Classical Award uitgereikt. Deze Award is in het leven geroepen door Projectontwikkelaar LATEI in samenwerking met Stichting ALive! om jong klassiek talent uit de regio te stimuleren.

Dat de regio jong talent te bieden heeft bleek uit maar liefst 4 jonge violisten en 3 pianisten die met elkaar de muzikale strijd aan gingen, variërend in leeftijd van 8 tot 20 jaar. De opdracht was om een kwartier te vullen met je meest geliefde klassieke stukken. Daarbij lette de jury op muzikaliteit, stijl en podium uitstraling. Uiteindelijk won violiste Alessandra Sordo-Sanchèz (20) voor de tweede maal de LATEI Classical Award. De jury was diep onder de indruk van haar gepassioneerde performance. Naast de fysieke Award won zij ook een cheque ter waarde van €1000 te gebruiken voor materiaal of additionele muzieklessen beschikbaar gesteld door LATEI Projectontwikkeling en mag Alessandra op vrijdag 7 juni optreden tijdens Klassiek aan de Grift in Veenendaal.

Concerten

Alessandra treedt sinds haar zesde regelmatig op in binnen- en buitenland. Zo gaf zij concerten in onder meer Zwitserland, Duitsland, België, Frankrijk, Spanje en Griekenland. Naast solovioliste vormt Alessandra samen met haar broer en zus, Carmen en Raphaël Sordo-Sànchez, het trio aMuse, speelt zij als eerste violiste in het Amersfoort Jeugd Orkest en is zij orkestmeester bij het Nederlands Strijkersgilde.
Ook is Alessandra regelmatig te vinden in opnamestudio's, waarbij zij in binnen- en buitenland
meewerkt aan de muziek voor onder meer films en documentaires (onder andere Los Angeles in samenwerking met 2WEI Music). Naast violiste is Alessandra ook gepassioneerd componiste. Zij is in september 2018 gestart met de studie Composer voor film en games.

Meer berichten