Foto:

Avond voor jonge mantelzorgers in Veenendaal

Door Pieter Vane

Veenendaal - Happy Friday. Zo luidde de naam van de bijeenkomst voor jonge mantelzorgers (6 tot 21 jaar) op vrijdag 30 november in buurthuis Panorama aan de Palmengrift. Een en ander vond plaats in het kader van een actie van mantelzorg Veens en welzijn.

Die avond werden er diverse workshops gegeven aan voornamelijk jeugdige deelnemers.
Zo werd er een workshop DJ gegeven, kon men dansen leren onder leiding van een echte lerares dansen en er kon gerapt worden in een apart lokaal.

Mengpaneel

Er konden voorts diverse spelletjes gespeeld worden voor wie dat wilde. DJ-leraar Kevin liet de deelnemende kinderen kennis maken met het mengpaneel waar hij voorbeelden liet zien hoe je in een muziekstuk geluid- en ritmeveranderingen aan kunt brengen.
Dat kan door effect hier aan te geven met knoppen, draairegelaars en het vegen met handen en vingers over een draaischijf.
De kinderen mochten de handelingen nadoen en proberen of ze een eigen geluid konden creëren met de gespeelde muziek.

Handig

''Sommigen waren daar direct al verbazend handig in,'' aldus Kevin. Kevin is inmiddels 32 jaar en zit sinds zijn 18e jaar in de muziek.
Dit doet hij zo goed dat hij een eigen artiestennaam heeft: 'Locoriginals'. Kevin heeft een voorkeur voor de zogenaamde 'variatie house muziek'.
De workshop dansen werd gegeven door Lindsay van Westering uit Ede. Lindsay studeerde af in 2004 aan het MBO in Arnhem na een studie van drie jaar.
Ze mag zich nu MBO-dansdocent noemen.
De deelnemers aan de workshop dansen kregen hun eerste aanwijzingen van Lindsay en met kleine opstapjes in een variatie van oefeningen werd langzaam de lat hoger gelegd voor de dansers.

Plezier

Hiernaar kijkend was het moeilijk om te geloven dat sommigen nog nooit eerder op een dansvloer hadden gestaan; onder de bekwame leiding van Lindsay slaagde de deelnemers er in gecontroleerd te bewegen in het ritme van de gespeelde muziek en velen daarvan met groot plezier.
Er werd dan ook door de toeschouwers in de zaal met enige regelmaat geapplaudiseerd.

Gevraagd naar de voorkeuren in muziek stylen gaf Lindsay aan dat de 'Hip-Hop' en Jazz. stijl haar erg aanspreekt. Ook heeft ze wel belangstelling voor het Cheerleading dansen (naar Amerikaans voorbeeld).

Youandmedance

Lindsay werkt zelfstandig en heeft een eigen bedrijf. In deze heeft ze naar eigen zeggen goede contacten met Youandmedance uit Veenendaal. Volgens de organisatie was de opkomst van vanavond gering, er waren meer mensen verwacht.

Meer berichten