Film
Film (Foto: Rechtenvrij Pixabay)

Film 'Loving Vincent' in Kulturhus

De film 'Loving Vincent' is 's werelds eerste volledig geschilderde speelfilm. Loving Vincent draait in Kulturhus De Breedonk.

Scherpenzeel - Net wanneer Vincent van Gogh succesvol begint te worden, pleegt hij zelfmoord. Was het vanwege zijn geestelijke gezondheid of problemen met zijn broer? Was het een wanhoopsdaad om meer erkenning te krijgen voor zijn werk? Of was het helemaal geen zelfmoord? Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode, gaat naar Auvers om daar het mysterie rond Vincents dood te ontrafelen.

De verschillende mensen (allemaal geschilderd door Van Gogh) die hij tijdens zijn reis ontmoet, hebben elk hun eigen verhaal. Het blijkt moeilijk de waarheid over de getroebleerde Vincent te achterhalen. Gaandeweg schildert de film een fascinerend portret van Van Gogh die tijdens zijn leven amper erkenning vond.

In 65.000 frames, met de hand geschilderd door meer dan 125 kunstenaars die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden, brengt de film Van Goghs meest inspirerende schilderijen tot leven. Oving Vincent won al meerdere internationale prijzen waaronder de publieksprijs op het Annecy Internationaal Animatie Filmfestival.

De film is op dinsdag 18 december om 19.30 uur in Kulturhus de Breehoek, Marktstraat 59 in Scherpenzeel. De toegangsprijs is 6 euro, inclusief consumptie. Plaatsen kunnen gereserveerd worden via info@bibliotheekscherpenzeel.nl of tel. 033-2773107.

Meer berichten