‘Bij Veenendaal FILMT! krijgen filmmakers de kans hun film op groot scherm te zien’
‘Bij Veenendaal FILMT! krijgen filmmakers de kans hun film op groot scherm te zien’ (Foto: Freek Visser)

Filmmakers gezocht voor 'Veenendaal FILMT!'

Zelf een korte film maken en deze vertonen op een groot scherm voor een volle zaal. Dat was begin 2014 voor ruim 25 filmmakers een droom die uitkwam. Zij deden mee aan het allereerste korte filmfestival van Veenendaal en streden samen om het winnen van die – inmiddels – felbegeerde Veense Oscar. In 2019 is ‘Veenendaal FILMT!’ toe aan de vierde editie en kunnen lokale filmmakers aan de slag met het thema ‘Zwart Wit’.

Veenendaal - ‘Veenendaal FILMT!’ is een lokale filmwedstrijd bedoeld voor alle inwoners van Veenendaal. Of je nu beginnend of gevorderde filmmaker bent, filmt met een professionele camera of gewoon met je mobieltje: het maakt niet uit. Iedereen kan en mag meedoen.

De enige restrictie is dat de film niet langer dan 10 minuten mag duren en dat het speciaal voor het festival gemaakt is. Of dit nu een speelfilm is, een documentaire, een videoclip of animatie: alles kan en alles mag. Maar het liefst natuurlijk wel iets met het thema Zwart-Wit (‘Waarbij iedereen natuurlijk vrij is om dit thema in te vullen zoals ze dat zelf willen’, aldus initiatiefneemster en organisator Sanne Heymann).

Bij inzending worden alle films onderverdeeld in twee leeftijdscategorieën (t/m 18 jaar en 18 jaar en ouder). Op vrijdagavond 8 februari 2018 is de grote dag en vindt in de filmzaal van Spectrum hét Veense Filmgala plaats waarbij alle films op groot doek worden vertoond. Onder leiding van een deskundige jury wordt dan bekeken wie met de felbegeerde Veense Oscar naar huis gaat.

Inschrijven voor ‘Veenendaal FILMT!’ kan tot en met 28 december. De uiterste inzendtermijn voor de films is 21 januari 2019.

‘Veenendaal FILMT!’ wordt georganiseerd in samenwerking met Filmhuis Veenendaal, Theater De Lampegiet en Amateurkunstfestival Veenendaal. Meer informatie of direct inschrijven? www.veenendaalfilmt.nl

Meer berichten