Bram van Hunnik, directeur Charim Services, draagt de bedden over aan mevrouw Virma Durinck-Lourens, initiatiefnemer voor het transport van de bedden.
Bram van Hunnik, directeur Charim Services, draagt de bedden over aan mevrouw Virma Durinck-Lourens, initiatiefnemer voor het transport van de bedden. (Foto: Zorggroep Charim)

Charim schenkt bedden aan verpleeghuis Curaçao

Zorggroep Charim, een christelijke ouderenzorgorganisatie in de regio’s Veenendaal en Zeist, heeft 114 bedden geschonken aan verpleeghuis Bethesda in Curaçao. Donderdag 22 november zijn ze verscheept.

Veenendaal - Bram van Hunnik, directeur Services van Zorggroep Charim, is blij dat de bedden een goede bestemming krijgen. ‘In onze locaties werd een gedeelte van de bedden vervangen door een ander type, dat aan de nieuwste eisen voldoet. Daardoor hadden we een groot aantal goede bedden over, die zeer geschikt zijn voor ouderen.’ Tijdens een vakantie op Curaçao ontmoette Bram de directeur van verpleeghuis Bethesda. Bram: ‘De financiering van de ouderenzorg op Curaçao is anders dan in Nederland. Zij waren dan ook erg blij toen ze hoorden, dat wij de bedden wilden schenken.’

Containers

Via sponsoring is het vervoer van de speciale bedden mogelijk gemaakt. Charim-medewerkers hielpen mee de bedden in vier grote containers te plaatsen. De boot is inmiddels onderweg naar Curaçao.

Meer berichten