Opnieuw overwinning voor T.V.S. in slotwedstrijd

Scherpenzeel - In de laatste speelronde moest de Scherpenzeelse tafeltennisclub T.V.S. het opnemen tegen het op de vijfde plaats staande U.T.T.C. uit Utrecht. Het duel eindigde in een regelmatige overwinning voor de thuisclub en de 7-3 betekende hetzelfde resultaat als destijds in de uitwedstrijd op het scorebord stond, hierdoor eindigt T.V.S. waarschijnlijk op de tweede plaats en zijn ze de laatste zeven wedstrijden ongeslagen gebleven, helaas werden in de drie eerste wedstrijden te veel punten gemorst om het kampioenschap te kunnen behalen.

In de openingspartij won Jan van de Beek vrij gemakkelijk in drie games van Erik van Dijk. Rein Schellingerhout verdubbelde de voorsprong via een knappe overwinning op Adri Burgwal die hij in de beslissende vijfde game met 11/9 versloeg. Ook Edwin Vetkamp stond geen game af in zijn winstpartij op Rene de Boer. In het dubbelspel waren de T.V.S.-ers van de Beek en Schellingerhout duidelijk te sterk voor de Utrechtenaren en met 11/3, 11/7 en nogmaals 11/3 werd de pauze in gegaan met een comfortabele 4-0 voorsprong.

Na de pauze deden de gasten iets terug want Schellingerhout ging na een 2-0 voorsprong te hebben gehad alsnog ten onder tegen van Dijk die met 9/11, 9/11 en 8/11 de partij naar zich toe trok. Van de Beek boekte zijn tweede overwinning door, na een verloren openingsgame, niet meer in de problemen te komen tegen de Boer. Ook Vetkamp pakte zijn tweede zege en had geen kind aan Burgwal getuige de cijfers 11/3, 11/2 en 11/5. Hierna kende U.T.T.C. een opleving en won twee partijen op rij. Eerst verloor Schellingerhout nipt van de Boer door in de beslissende vijfde game met 12/14 aan het kortste eind te trekken en daarna verloor Vetkamp zijn eerste van de avond door in vier games te verliezen van van Dijk. In de slotpartij won van de Beek probleemloos met 11/4, 11/2 en 11/3 van Burgwal waardoor de windstand op 7-3 werd bepaald in het voordeel van T.V.S.

In de voorjaarscompetitie 2019 die op Maandag 28 Januari van start zal gaan krijgt T.V.S. een nieuwe kans om op zoek te gaan naar het kampioenschap met bijbehorende promotie naar de eerste klasse.

Meer berichten