The Voice of Clannad
The Voice of Clannad (Foto: Moya Brennan)

The Voice of Clannad, Moya Brennan terug in De Lampegiet

Veenendaal - The First Lady of Celtic Music komt terug naar Veenendaal. Samen met haar muzikale team brengt Moya Brennan een show die de harten van het publiek verwarmt en de sfeervolle gedachte van het seizoen laat ervaren. Moya Brennan en haar getalenteerde band staan al dertien jaar op de planken met An Irish Christmas en zijn dit seizoen in de Oude Kerk in Veenendaal te beluisteren.

De kerststemming
In An Irish Christmas staan Moya Brennans kerstalbums uit 2005 en 2013 centraal. Naast haar voorkeur voor Ierse en Europese kerstliederen zingt ze ook prachtige nummers uit haar solocarrière en het repertoire van Clannad. Een Ierse band waarvan de stijl afwisselt tussen volksmuziek, New Age en Keltisch. Clannad won een Grammy Award in 1999 voor het Beste New Age album. Het publiek zwijmelt mee met ‘Carol of the bells’, ‘In the bleak midwinter’, ‘Noel’ en natuurlijk het betoverende in oud-Iers gezongen ‘Oíche Chiúin’, Stille Nacht. Het publiek komt vast in de kerststemming met deze sfeervolle muziek.

I’m still learning
Samen met de band Clannad zette ze Ierse folkmuziek internationaal op de kaart. Vanaf haar achttiende is Brennan al bezig met haar muzikale carrière. Haar grootste successen zijn Theme from 'Harry's Game' en In a lifetime, een duet met Bono van U2 van de jaren ’80. In haar inmiddels bijna vijftigjarige carrière blijft ze even zuiver en meeslepend, waardoor ze nog steeds de titel van The Voice of Clannad draagt. Toch zegt ze in een interview dat ze nog lang niet uitgeleerd is. Dat blijkt: ‘When people say to me ‘What’s the best advice you could give us about music?’ and I say ‘The day you stop learning you give up’. Aldus de bescheiden zangeres en harpist.

Meer informatie
De voorstelling is op 12 december en begint om 20:00 uur, in de Oude Kerk in Veenendaal. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf € 24,50 via www.lampegiet.nl

Meer berichten