Foto:

Plastic Fantastic Factory bij Christelijk Lyceum Veenendaal

Veenendaal - Op donderdag 22 november om 10.00 uur ontving rector Willem de Vos van het CLV uit handen van wethouder Marco Verloop een waardecheque van €1000,- voor hun deelname aan het project "Schoon Belonen". Bij de uitreiking was de Plastic Fantastic Factory aanwezig om de leerlingen te laten zien wat er gemaakt kan worden van het plastic dat zij apart inzamelen.

Onder de vlag van het landelijke project Schoon Belonen maakt het CLV hun 2100 leerlingen bewust van het belang van betere afvalscheiding, hergebruik én hun verantwoordelijkheid voor een schone en nette leefomgeving. De leerlingen van het CLV hebben hier het hele schooljaar 2017/2018 aan gewerkt.

Leerlingen van het CLV hebben afgelopen schooljaar elke week hun buurt schoongemaakt en op school 3800 kilogram PMD apart gehouden. Dat is 1,5 zak per leerling. Een mooi resultaat. Wethouder duurzaamheid Marco Verloop: "Ik vind het geweldig dat het CLV al voor het tweede jaar met dit project bezig is en dat het veel resultaat oplevert. Ook op andere scholen in Veenendaal zijn de leerlingen plastic gaan scheiden. Op deze manier is iedereen bezig met zijn of haar leefomgeving en werken we met z'n allen succesvol toe naar een circulaire economie. Ik zou het leuk vinden als volgend jaar alle middelbare scholen én basisscholen van Veenendaal meedoen aan "Schoon Belonen".

Bijkomstigheid

Rector Willem de Vos laat weten dat de beloning van €1000,- een leuke bijkomstigheid is. Mocht het project Schoon Belonen ooit stoppen dan gaat het CLV gewoon door met deze werkwijze. "Wij willen dat leerlingen op school hun afval scheiden. Dat is thuis heel gewoon, dus hier ook. En we willen geen klachten van onze buren over zwerfvuil. In dit project worden afvalscheiding en het voorkomen en opruimen van zwerfvuil mooi gecombineerd", aldus De Vos.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden