Geen drie ton voor Gilbertjaar

Veenendaal - De Stichting Gilbertjaar 2019 krijgt niet de gevraagde drie ton van de gemeente. In de Begrotingsbehandeling van de raad maandagavond werd het voorstel behandeld om het budget te verlagen naar één ton. Achttien raadsleden waren het eens met dat voorstel van Dick Both (SGP) die hij namens de SGP, ChristenUnie, ProVeenendaal en de PvdA indiende. Veertien raadsleden waren tegen.

Vorige week stuurde de stichting nog een brandbrief naar de raad waarin ze onder meer vertelde dat er voor een ton geen groot feest op poten gezet komen worden en de stichting in feite in haar hemd stond omdat het reeds breed was verkondigd wat er allemaal op stapel stond. Men vroeg zich ook af of het wel zin had om hiermee door te gaan als het besluit werd genomen.

Averechts

Tegenstemmer SP-raadslid Jan Breur had nog wel een kanttekening: ''Als je het afzet tegen de grote tekorten, los je die niet op door eenmalig iets te bezuinigen. In vergelijking met Koninginnedag 2012 is dit een koopje. ''Hij was niet onder de indruk van de brief. ''Die had op ons een averechts effect.'' DENK stelde in de stemverklaring: ''Afspraak is afspraak en die moeten we gewoon nakomen.''

Sociaal zwakkeren?

Adri Janssen van ProVeenendaal verklaarde zijn stem: ''Gaan we voor de sociaal zwakkeren of voor een stichting die al aardig in de steigers staat?'' Hij noemde het voorstel van het verhogen van de eigen bijdrage van de schoonmaakhulp van 10 naar 15 euro.

Meer berichten