Foto:

Nachtfabriek in Veenendaal bijzonder event

Tekst en foto's: Pieter Vane

Veenendaal - Zaterdagavond 10 november was er een bijzonder evenement in de Cultuurfabriek. De Nachtfabriek, een idee van Sanne Heymann, werd hier voor de eerste keer gehouden. De Nachtfabriek is een mix van mogelijkheden en onmogelijkheden, op een verfrissende wijze gebracht door enthousiaste vrijwilligers van allerlei kunnen die de bezoeker meenemen in een mysterieuze wereld.

De begane grond van de Cultuurfabriek was voor de gelegenheid ingedeeld in aparte vertrekjes met mooie namen zoals een ruimte met tenten waar de dichters Just van den Bosch en Joyce Willems mensen voorzagen van een portie 'tentpoëzie', er was een silent disco ruimte waar mensen konden dansen op disco muziek met een koptelefoon op met gekleurde lampjes.

Platenbar

Natuurlijk was er ook een echte Dj. met een platenbar, 'de omgevallen platenkast', die oude evergreens draaide die de bezoekers zelf konden uitzoeken. In een andere ruimte vertelde een verhalenverteller, Bastiaan de Zwitser, een griezelig verhaal over het Veenlijk, ooit gevonden in Veenendaal. En zo waren er diverse dingen te doen en mee te maken. Buiten stond een mystieke circuswagen waarin mensen zich op konden laten sluiten en pogingen moesten doen om te ontsnappen voordat de directeur, Zlatan Zorrero, terug kwam.
Buiten de circuswagen hield een vrouw met baard, de Bearded lady, de wacht.

Lichtbrengers

Tevens reed er een wel heel bijzonder vehickel voor de Cultuurfabriek heen en weer, kirrend van plezier en nieuwsgierig met beweeglijke ogen iedereen bekijkend. (voorstellend 'lichtbrengers van het wad').
De avond begon redelijk druk, rond 22.00 uur werd het wat rustiger en waren mensen in groepjes met elkaar aan het praten.

Meer berichten