kerstgroepen van Ida en Pieter Diemer
kerstgroepen van Ida en Pieter Diemer (Foto: de Bibliotheek Z-O-U-T)

Tweetal exposities in de Bibliotheek Renswoude

Renswoude - Tot het einde van dit jaar is gelijktijdig een tweetal exposities te zien in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Renswoude. De ene expositie, die van Ineke van den Berg, combineert haar liefde voor schilderkunst en muziek, door beide elementen vast te leggen in haar schilderijen.

Op de academie in Laren heeft zij geleerd om in eenvoudige lijnen naast de anatomie vooral de lichaamstaal van de mens uit te drukken. Deze techniek past ze graag toe in haar werk. Ineke toont een aantal schilderijen van personen met een muziekinstrument. Er hangt ook een schilderij van een lezend meisje. Dit lezende meisje getuigt van de stille en gesloten momenten die een boek kan geven. Ineke toont ook schilderijen van engelen, want muziek is de taal der engelen. Tenslotte hangen er vier stillevens die de vier seizoenen in een boeket vangen.

Kerstgroepen

De andere expositie is van het echtpaar Ida en Peter Diemer uit Veenendaal. Zij stellen een aantal van hun kerstgroepen, voorstelling van de geboorte van Jezus, tentoon. In 1982 zijn ze, nadat Peter een kerstgroepje uit Nigeria meenam, begonnen een verzameling aan te leggen. Inmiddels is de verzameling uitgegroeid tot circa 2.000 kerstgroepen uit wel 85 verschillende landen van over de hele wereld. Dat maakt deze verzameling zo aantrekkelijk en uniek. Ieder land en ieder volk geeft de geboorte van Jezus weer in zijn eigen culturele context. Bovendien zijn meestal lokaal beschikbare materialen gebruikt. In de Bibliotheek zal een deel van hun verzameling te zien zijn.

Tijdens de openingsuren van de Bibliotheek zijn beide exposities te bezichtigen. De Bibliotheek, gevestigd aan de Van Reedeweg 77 in Renswoude, is geopend op dinsdag van 14.00 tot 20.00 uur, woensdag en vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur.

Meer berichten