ijspret bij de Greb
ijspret bij de Greb (Foto: Gerben Stellingwerf)

Schaatsclub Veenendaal maakt zich klaar voor winter

Veenendaal - De voorbereidingen voor het komend winterseizoen zijn bij de Greb begonnen. Het afgelopen winterseizoen was voor de Greb toch nog een geslaagd winterseizoen. De ijsbaan is op zes dagen open geweest.

Meer dan 5000 schaatsers bezochten de ijsbaan. "Dankzij de aanschaf van een giertank konden wij de skeelerbaan met water besproeien, waardoor zich sneller een ijslaag kon vormen in vergelijking met andere jaren. Komende winter gaan wij het opnieuw zo proberen. Door de ervaring van het afgelopen seizoen, zal de sproeitechniek wel worden aangepast. Wij hopen op die manier nog eerder ijs te hebben om de ijsbaan te openen", aldus de organisatie van De Greb.

Zodra het enkele graden gaat vriezen en de temperatuur overdag ook onder het vriespunt blijft, wordt er gestart met het sproeien van de skeelerbaan. Dat zal met name in de nachtelijke uren gebeuren. Bij voldoende vorst kan er dan de volgende dag of avond worden geschaatst. Voor informatie over prijzen en lidmaatschappen kan men kijken op www.degreb.nl.

Meer berichten