Foto:

Contouren van winkelcentrum Buurtstede in Veenendaal zichtbaar

Veenendaal - Ongemerkt vordert het al gestaag, de bouw van winkelcentrum Buurtstede in Veenendaal-oost. De contouren zijn goed zichtbaar. Lidl realiseert hier een supermarkt en ontwikkelt ook de rest van het centrum.

Na jaren van procedures, tekenen en plannen is de bouw dan toch begonnen. Op deze plek, met het Ontmoetingshuis aan de andere zijde, komen naast twee supermarkten, zes dagwinkels voor bijvoorbeeld een slager of groentenboer, 44 appartementen en laden en lossen. Het complex komt aan de Brink te liggen, het centrale plein in de wijk. Laden en lossen gebeurt aan de achterkant van het complex, tegen de Rondweg-Oost aan.
 

Voorjaar 2019

De eerste van de twee supermarkten in het winkelcentrum wordt een Lidl. Dat wordt voor het bedrijf de eerste vestiging in Veenendaal. Het complex staat er naar verwachting in het voorjaar van 2019. De groeiwijk telt nu ruim duizend woningen. Dat moet uitgroeien naar zo'n drieduizend woningen. Er zijn plannen om ook extra parkeerplekken voor de bewoners van de 44 appartementen aan te leggen.

Meer berichten