Discgolf
Discgolf (Foto: Tommie Horton)

Frisbeesporten op recreatiegebied Kwintelooijen

Iedereen kan op zaterdag 17 november gratis kennis maken met drie frisbeesporten op recreatiegebied Kwintelooijen.

Regio - De kennismaking vindt plaats tussen 11.00 uur tot 14.00 uur. Er wordt kennis gemaakt met 'ultimate', 'discgolf' of 'kanjam'. 

Ultimate is de teamsport waarbij twee teams rennen en gooien om de frisbee in elk hun eigen eindvak te krijgen. Dat levert altijd spectaculaire sprongduels op. Veenendaaltijgers heeft teams voor alle leeftijden (ook volwassenen) die eens in de maand competitie spelen. Discgolf lijkt op ‘gewoon’ golf. Met een frisbee wordt in zo min mogelijk worpen de afstand naar het doel afgelegd. In Kwintelooijen zal een tijdelijk parcours worden uitgezet. Een sport waarbij je ook nog eens lekker door het bos wandelt en de frisbee op tal van manieren leert gooien.

Kanjam is een sport die in duo’s wordt gespeeld rond twee zwarte baskets. Op diverse manieren kunnen de duo’s samen punten maken tegen een ander duo. Slim gooien maar ook tactiek en strategie zijn gewenst.

De Veenendaaltijgers is de frisbeeclub in de regio en speelt al meer dan 10 jaar in de Nederlandse competitie. Uniek aan de frisbeesport is dat er zonder scheidsrechters wordt gespeeld. De spelers lossen conflicten in het veld samen op. Frisbeevereniging Veenendaaltijgers biedt iedereen gratis deze kennismaking met aan met een, twee of drie frisbeesporten. De tijgers zorgen voor een broodje knakworst tussendoor. Meer informatie over frisbee in regio op www.veenendaaltijgers.nl

Meer berichten