FairTrade ontbijt BOV
FairTrade ontbijt BOV (Jan-Fotografie)

BOV bij Veenendaalse thee- en kruidenfabriek

Dat we in Veenendaal een biologische thee- en kruidenfabriek hebben, is nog bij (te) weinigen bekend. Het FairTrade ontbijt van de Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal (BOV) heeft bijgedragen aan meer bekendheid van de Organic Flavour Company (OFC), leverancier van onder andere Natural Temptation.

Veenendaal - Deze cadeaudoosjes met verrassende smaken thee vormen momenteel het uithangbord van OFC, samen met een breed scala aan biologische wereldkruiden. 

Een paar jaar geleden verkocht de toenmalige eigenaar het bekendste theemerk, dat goed was voor ruim 60% van de omzet. Om herhaling te voorkomen, stonden toen zes personeelsleden op en zij zetten het bedrijf voort onder de naam OFC. Met als doel om OFC weer uit te laten groeien tot een belangrijke, zelfstandige biologische thee- en kruidenleverancier.

Terwijl ingegaan werd op zowel de bedrijfsgeschiedenis als de maatschappelijke impact die OFC heeft in de gebieden waar de grondstoffen vandaan komen, genoten de bezoekers van allerlei heerlijke streekproducten. Het ontbijt was verzorgd door Veenendaal4Fair met hulp van medewerkers van Reinaerde. Servies en bestek waren gemaakt van 100% composteerbare materialen.

Tijdens de daaropvolgende rondleiding door de fabriek konden de bezoekers onder andere zien hoe het touwtje en het labeltje machinaal aan een theezakje bevestigd worden. Iedereen was bijzonder geïnteresseerd en dit FairTrade ontbijt droeg dan ook niet alleen bij aan de bewustwording om FairTrade producten te gebruiken, maar ook aan de naamsbekendheid van deze Veenendaalse biologische thee- en kruidenfabriek.

Meer berichten