Wethouder Marco Verloop opent Kindcentrum Christelijke basisscholen Veenendaal

Veenendaal, 6 november 2018 – Het nieuwe Veenendaalse Kindcentrum van christelijke basisscholen De Schakel en De Grondtoon en Kwink Kinderopvang wordt op vrijdag 9 november officieel geopend door wethouder Marco Verloop van Onderwijs. Het gezamenlijke centrum biedt een gevarieerd totaalpakket op het gebied van onderwijs, kinderopvang, ontwikkeling en vrije tijd. Het doel van het nieuwe Kindcentrum is om maximaal bij te dragen aan de ontwikkelkracht van kinderen. De talentontwikkeling van het kind staat centraal. Daarnaast ontzorgt het integrale initiatief ouders. De opening is onderdeel van de Open Dag op 9 november. Tussen 9:00 en 12:00 uur zijn ouders, kinderen en andere belangstellenden welkom om kennis te maken met het Kindcentrum. Het Kindcentrum organiseert verschillende activiteiten, zodat aanwezigen de dagelijkse praktijk kunnen ervaren. ’s Middags (om 13:30 uur) opent wethouder Marco Verloop het Kindcentrum officieel.

Enkele jaren geleden zijn basisschool De Schakel, basisschool De Grondtoon en Kwink Kinderopvang al gestart met intensiever samenwerken. Dit doen ze vanuit een gezamenlijke visie op kinderopvang en onderwijs en de ontwikkeling van kinderen, rekening houdend met het individuele niveau van ieder kind. Het centrum is hiervan het resultaat. Rob Meinster, directeur van christelijke basisschool De Schakel, is trots op de vergaande samenwerking: “Zowel bij De Schakel als bij De Grondtoon en Kwink heeft talentontwikkeling van het kind altijd centraal gestaan. Het verrijken van kind ontwikkeling leidt tot talent ontwikkeling. Door het bundelen van onze krachten vergroten we onze bijdrage aan die ontwikkeling. Het Kindcentrum is de kroon op onze samenwerking. De opening door wethouder Verloop bevestigt het belang dat Veenendaal hecht aan de ontwikkeling van kinderen. Wij zien het centrum als een fantastische plek in de wijk, waar kinderen de beste kansen voor hun ontwikkeling krijgen.”

Ontwikkelen

Het nieuwste Kindcentrum van de christelijke basisscholen De Schakel en De Grondtoon en Kwink Kinderopvang is een voorziening voor kinderen van 0 tot en met 13 jaar, waar zij gedurende de dag komen om te leren, te spelen, te ontwikkelen en andere kinderen te ontmoeten. Het Kindcentrum biedt een breed pakket van peuterwerk en dagopvang tot basisonderwijs en buitenschoolse opvang. Er wordt gewerkt met een team van bevlogen en professionele leerkrachten en pedagogisch medewerkers, waardoor een veilige en prettige omgeving en een doorgaande leerlijn wordt gerealiseerd. Zowel De Schakel als De Grondtoon zijn christelijke basisscholen gelegen in Veenendaal-West en zijn onderdeel van de Stichting Christelijk Primair Onderwijs (CPOV). De Schakel en De Grondtoon hebben beide ruim 200 leerlingen. Kwink verzorgt kinderopvang in Veenendaal en omgeving.

Meer berichten