Foto:

Wel of niet bezorgd om Lindenlaan?

Veenendaal - De Historische Vereniging Oud Veenendaal is recent getipt over de verduurzaming van de drie woonblokken aan de Lindenlaan 2-44. Er is reeds een omgevingsvergunning verleend, met afwijking van het bestemmingsplan.

Het betreft een gemeentelijk monument (ensemble). HVOV maakt zich zorgen om dit monument, omdat de wijzigingen die waarschijnlijk uitgevoerd worden een directe bedreiging vormen voor de status als gemeentelijk monument, zo liet men zich voorlichten. Voorzitter van de HVOV Bert van den Bos: "We zijn als HVOV verbaasd, zowel over de verleende vergunning maar ook dat we hier als HVOV niet in gekend zijn en er geen overleg is geweest tussen de gemeente en HVOV. Tevens vragen we ons af welk advies is gegeven en door wie. Daarom hebben we aan het college een aantal vragen gesteld en hopen dat dat ook vanuit de raad wordt gedaan."

Weer oorspronkelijk

Bij Patrimonium woonservice stelt men dat de soep niet zo heet wordt gegeten als-ie wordt opgediend. Zij bestrijdt dat de wijzigingen ingrijpend zullen zijn. Woordvoerder Everlien Baars geeft een korte reactie: ''Door de jaren heen is het oorspronkelijke beeld van deze woningen gedeeltelijk verdwenen. Nu met deze renovatie wordt het aanzicht juist weer in de oorspronkelijke staat teruggebracht. Weliswaar met nieuwe materialen maar het aanzicht wordt weer zoals het oorspronkelijk was.''

Meer berichten