Het koperensemble en de Harmonie Caecilia traden zaterdagavond gezamenlijk op in wijkcentrum Aller Erf. (Foto's: Pieter Vane)
Het koperensemble en de Harmonie Caecilia traden zaterdagavond gezamenlijk op in wijkcentrum Aller Erf. (Foto's: Pieter Vane) (Foto: )

Optreden koperensemble en harmonie Caecilia

Door Pieter Vane

Veenendaal - Het koperensemble en de Harmonie Caecilia traden zaterdagavond gezamenlijk op in wijkcentrum Aller Erf.

Eerst speelde het koperensemble onder leiding van dirigent Wim van Schaik een aantal nummers met een uitstapje naar Italië. Halverwege het optreden splitste de band zich in twee groepen.
Een deel bleef beneden en een ander deel ging naar boven waar op mooie muzikale wijze het concerto primo (La Bataglia) werd neergezet door de blazers.
De avond werd goed bezocht, de kerkzaal zat vol. Na afloop van deel een, het koperensemble Caecilia, kreeg dirigent Wim van Schaik een staande ovatie uit de zaal en reikte Marieke van Wijngaarden, muziekcoördinator, een bloemetje aan hem uit. Na de pauze speelde de harmonie Caecilia onder leiding van dirigent Arie Stolk een groot aantal nummers. Er werden onder meer stukken gespeeld uit de film Frozen.
Dirigent Stolk kreeg de handen van de zaal op elkaar bij een aantal virtuoos uitgevoerde werken van Gershwin waarin onder meer de Cuban Ouverture werd gespeeld.
Het daverend applaus na het laatste nummer was dan ook zeker verdiend voor deze fantastisch spelende harmonie. Marieke gaf de dirigent een bosje bloemen en er werd als toegift nog één nummer gespeeld.

Meer berichten