Burgemeester Hans van der Pas kwam persoonlijk langs om het diamanten bruidspaar te feliciteren. (Foto: Max Timons)
Burgemeester Hans van der Pas kwam persoonlijk langs om het diamanten bruidspaar te feliciteren. (Foto: Max Timons) (Foto: )

Diamanten bruidspaar Rhenendael

Door Max Timons

Rhenen - Vorige week werden Gerard Meurs (87) en Miny (82) Meurs-Ballast gefeliciteerd door burgemeester Hans van der Pas met hun 60 jarig huwelijk. Zij hebben bijna 60 jaar in Veenendaal gewoond, maar sinds 16 jaar op Buitenplaats Rhenendael. Miny Meurs werd in Enschede geboren en Gerard Meurs zag in Geldrop het levenslicht. Op 1 november 1958 trouwden zij in Veenendaal en kregen drie 3 zoons. Eén zoon woont in Andorra, één in Spanje, en een derde in Nederland. De familie heeft 7 kleinkinderen.

Carolan

Gerard Meurs werkte bij de Carolan in Veenendaal en heeft daar een leidinggevende functie gehad. Totaal heeft hij daar 33 jaar gewerkt en is met zijn 60ste is hij met pensioen gegaan. In de jaren '70 was hij in zijn vrije tijd coach van jeugdwaterpoloteam van vereniging VZC Veenendaal en werd hiermee tweemaal Nederlands kampioen. Zijn vrouw Miny heeft in Veenendaal in 1970 het eerste uitzendbureau opgezet onder de naam Dactylo. In die tijd gebeurde dat nog vanuit huis, met kantoor aan huis. In 1985 is het verhuisd naar een kantoorpand aan de Zandstraat in Veenendaal. Tot 1995 heeft zij meegewerkt om nog eens 22 huisvestigingen op te zetten.
Na een werkzaam leven, brak de tijd aan voor wat hobby's. Samen zijn ze op bridgeles gegaan, en spelen nog iedere week met veel plezier.

Meer berichten