COV
COV (Foto: Joos van der Welle)

Najaarsconcert COV in Aller Erf Veenendaal

De Christelijke Oratorium Vereniging Veenendaal voert onder leiding van Hans Lamers een najaarsconcert uit op 10 november. Het concert bestaat uit een gevarieerd pallet aan muziek.

Veenendaal - Het concert vindt plaats in Aller Erf op het Ronde Erf in Veenendaal. Voor de pauze worden Hör mein Bitten en drie geestelijke liederen (opus 96) van Felix Mendelssohn Bartholdy en een groot aantal Pater nosters (onze Vaders) uitgevoerd. Eén van deze Pater nosters is gecomponeerd door de Veenendaalse componist Ron van Effrink. Deze compositie beleeft tijdens dit concert zijn première. Ron is ook lid van de COV en zingt de première dan ook zelf mee. Muzikaal worden COV en solisten hierbij begeleid door organist Adriaan van der Poel.

Latijnse componist 

Na de pauze wordt de Misa a Buenos Aires (ook bekend als de Misatango) van de hedendaagse Argentijnse componist Martín Palmeri uitgevoerd. Hierbij is de tekst van de Latijnse mis op tangomuziek gezet in de traditie van Astor Piazzolla. Het is een dynamisch en ritmisch meesterwerk van deze componist. De muzikale begeleiding van de COV en de solisten bestaat hierbij uit bandoneon, contrabas en piano.

Lezing over concert 

Voorafgaand aan het concert verzorgt de Stichting Vrienden van de COV een lezing over het concert. Deze wordt gegeven door Bert Wisgerhof. De toegang hiervoor is € 2,50 en voor Vrienden van de COV gratis. Aanvang van de lezing is 18.45 uur.

De solisten die aan het concert mee gaan werken zijn: Martine Alink – sopraan, Véronique Lamers – mezzosopraan, Adriaan van der Poel – orgel, Roland Aalbers – piano, Jelte van Andel - contrabas en Martin de Ruiter - bandoneon.

Tijd en prijs

 Het concert begint om 20:00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De toegangsprijs is € 17,50. Dit is inclusief een pauzedrankje. Voor jongeren onder de 18 jaar is het concert gratis toegankelijk. Kaarten zijn verkrijgbaar via website www.oratoriumvereniging.nl/Kaartverkoop of de avond zelf aan de zaal. Via telefoonnummer 0318-555426 kunnen kaarten geserveerd worden.

Meer berichten