The Bentleys
The Bentleys (Foto: Dennis Boxem)

Muzikale roadtrip in De Lampegiet met The Bentleys

Theater De Lampegiet stuurt het publiek op dezelfde reis als rock-‘n-roll van de VS naar Engeland en weer terug. The Bentleys presenteren To Liverpool and back. Bouke Bijlsma, Joppe de Vree, Pieter van Houte, Wouter Sterk en Hubert Eggen nemen de bezoekers mee met muziek uit de fifties en sixties.

Veenendaal - The Bentleys baseren de muzikale avond op de ontwikkeling van de rock-‘n-roll. Elvis Presley en Chuck Berry hadden grote impact op de jeugd. Zowel in de VS als Europa. In Liverpool maakten vier jonge gasten eigen versies van de energieke en rebelse rock-‘n-rollmuziek. The Beatles zorgden voor een revolutie: The British Invasion. De verschillende Engelse Bands waren verrassend en hadden grote invloed op jonge Amerikaanse muzikanten. Zo ontwikkelde de muziek zich van Liverpool en weer terug.

Terug naar de 50’s en 60’s

De vijf getalenteerde muzikanten nemen het publiek van De Lampegiet terug in de tijd met de sound, sfeer en swing van de fifties en sixties. Ze spelen onder andere rhythm-and-blues van Ray Charles, rock-‘n-roll van Jerry Lee Lewis, beatmuziek van The Beatles en rock van The Rolling Stones. Naast deze Britse hits zingen ze ook de Amerikaanse nummers van The Monkees en Creedence Clearwater Revival. Allerlei onweerstaanbare klassieker waarbij het niet uitmaakt waar je vandaan komt. Met sappige verhalen en vrolijke sketches brengen The Bentleys ode aan de nostalgische muziek van de fifties en sixties.

Meer informatie

De voorstelling vindt plaats op 16 november, om 20:00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf € 19,90 via www.lampegiet.nl

Meer berichten