Foto:

Veel reacties na oproep foto's Nieuwewegseschool Veenendaal (Klik verder voor heel veel oude foto's!)

Veenendaal - Zaterdag 3 november is er een foto-expositie bij de historische vereniging Oud Veenendaal in de Cultuurfabriek. Er worden dan foto's van de Nieuwewegseschool, officieel de Vrije Christelijke School genaamd, getoond.
 

Maar ook van de daaraan gelieerde Juliana van Stolbergschool. De expositie wordt om 10:00 uur geopend door oud-leerkracht Heleen van Ommeren. Het bijzondere is dat Heleen op jonge leeftijd voor de klas stond en er nóg een jonge onderwijzer aan de school was verbonden, Jan Fondse. Het leidde tot een onderwijzershuwelijk. Vorige week werd er in deze krant een oproep gedaan om oude foto's aan te bieden.

Inscannen

Diverse foto's zijn ontvangen en te zien op de tentoonstelling. Wie nog materiaal heeft kan ze laten scannen. Mailen kan naar mede-organisator Anne Slok, info@anneslok.nl. Op de school die in 1905 in gebruik is genomen en eind jaren '70 afgebroken, hebben duizenden leerlingen gezeten. De werkgroep Documentatie van de vereniging werkt aan het verzamelen, selecteren en exposeren van de foto's.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden