De film Loving Vincent bij Senioren Belangen
De film Loving Vincent bij Senioren Belangen (Foto: Gerrit Grootentraast)

Grote belangstelling bij filmvertoning van Senioren Belangen

Op vrijdagmiddag 19 oktober hebben vele leden van Senioren Belangen en een flink aantal niet-leden gekeken naar de film 'Loving Vincent' vertoond in MFC de Schans te Woudenberg.

Regio - De voorzitter Frits Velker heette alle aanwezigen welkom. Anneke van Werkhoven van de activiteitencommissie hield een inleiding, waarin zij vertelde hoe deze bijzondere film over het leven van Vincent van Gogh tot stand is gekomen. Loving Vincent is een animatie film, maar wel eentje, die net even anders is. Elk plaatje is een olieverfschilderij dat door een kunstenaar is gemaakt. Voor het tot stand komen van deze film waren 65000 schilderijen nodig. 125 schilders zijn daar een paar jaar mee bezig geweest.

Deze schilders maakten een schilderij dat werd gefotografeerd. De foto’s werden achter elkaar gemonteerd tot speelfilm. De kunstenaars wisten wat voor afbeeldingen ze moesten maken, omdat de gehele film eerder als een gewone speelfilm met acteurs was opgenomen. Voor de filmvertoning en in de pauze werd er koffie en thee geserveerd met wat lekkers erbij.

Als men meer wil weten over de vereniging Senioren Belangen kijk op www.seniorenbelangen.net of bel met Jan Harskamp telefoon 033-2863461.

Meer berichten