Melkrijder Arie Werkman bij roomboterfabriek De Vooruitgang
Melkrijder Arie Werkman bij roomboterfabriek De Vooruitgang (Foto: Oud-Scherpenzeel)

Najaarsbijeenkomst Oud-Scherpenzeel

Dinsdagavond 30 oktober organiseert Oud-Scherpenzeel een najaarsbijeenkomst. Deze bijeenkomst heeft als thema 'Melk de witte motor' en wordt van 19.30 uur tot 22.00 uur gehouden in Partycentrum Boschzicht aan de Burgemeester Royaardslaan.

Scherpenzeel - "We laten zien hoe het melken vroeger ging en hoe dat nu gaat. We vertonen een film uit 1957 die ter gelegenheid van het zestigjarig bestaan van Roomboterfabriek ‘De Vooruitgang’ is gemaakt. Maar ook een voormalig melkrijder en melkventer vertellen in videofragmenten over hun werkzaamheden. In een PowerPoint presentatie ziet men veel afbeeldingen van allen die bij het melkproces van koe tot klant betrokken waren. De avond staat geheel in het teken van melk". 

In de pauze kan men een doorlopende fotopresentatie met historische beelden van Scherpenzeel bekijken. Er is gelegenheid om elkaar te ontmoeten en oude herinneringen op te halen.

De koffie en thee staan vanaf 19.00 uur klaar in Boschzicht op Burgemeester Royaardslaan 4. Leden die het jubileumboek nog niet in hun bezit hebben kunnen dat deze avond in ontvangst nemen. De avond is voor iedereen toegankelijk.

Meer berichten